Αρχική / More / Travel Choices / Η Sony παρουσιάζει τη νέα φωτογραφική μηχανή α6300, με την ταχύτερη αυτόματη εστίαση, και τους νέους εναλλάξιμους φακούς G Master.
Η Sony παρουσιάζει τη νέα φωτογραφική μηχανή α6300, με την ταχύτερη αυτόματη εστίαση, και τους νέους εναλλάξιμους φακούς G Master. thumbnail

Η Sony παρουσιάζει τη νέα φωτογραφική μηχανή α6300, με την ταχύτερη αυτόματη εστίαση, και τους νέους εναλλάξιμους φακούς G Master.

Η νέα φωτογραφική μηχανή χωρίς καθρέπτες διαθέτει την ταχύτερη αυτόματη εστίαση στον κόσμοi, τον υψηλότερο αριθμό σημείων αυτόματης εστίασηςii, τον πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα APS-C 24,2 MP, καθώς και εγγραφή βίντεο 4Κ υψηλής ανάλυσης Η Sony παρουσίασε, πρόσφατα, την τελευταία της προσθήκη στη βραβευμένη σειρά φωτογραφικών μηχανών χωρίς καθρέπτες, την α6300, η οποία διαθέτει ένα απαράμιλλο σύστημα 4D FOCUS™, που κλειδώνει την εστίαση σε ένα θέμα σε μόλις 0,05 δευτερόλεπτα, τον ταχύτερο χρόνο αυτόματης εστίασης στον κόσμο[i]. Επιπλέον, η α6300 διαθέτει έναν απίστευτο αριθμό 425 σημείων αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης, τα οποία είναι πυκνο-τοποθετημένα σε ολόκληρη την περιοχή της εικόνας – αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός σημείων αυτόματης εστίασης στον κόσμο, σε οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς[ii] – ενώ μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες μέχρι και 11 κάδρα το δευτερόλεπτο με συνεχή αυτόματη εστίαση και παρακολούθηση έκθεσης.Το εντυπωσιακό νέο μοντέλο χωρίς καθρέπτες υποστηρίζει, επίσης, συνεχή λήψη full live-view στο σκόπευτρο Tru-finder ή την οθόνη LCD με ταχύτητα έως 8 κάδρα το δευτερόλεπτο, προσφέροντας, εν τέλει, μια εμπειρία λήψης σε πραγματικό χρόνο, η οποία συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρονικού σκοπεύτρου με την αμεσότητα ενός οπτικού σκοπεύτρου μέσω του φακού.


Η ευέλικτη φωτογραφική μηχανή α6300 διαθέτει τον πρόσφατα αναπτυγμένο αισθητήρα Exmor CMOS μεγέθους APS-C 24,2 MP[iii], ο οποίος συνεργάζεται με τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X για εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε ολόκληρο το εύρος ευαισθησίας ISO, συγκεκριμένα, ISO 100 – 51200[iv].Η νέα α6300 μπορεί να γυρίζει και να εγγράφει βίντεο 4Κ υψηλής ανάλυσης με πλήρη ανάγνωση pixel και χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel στο δημοφιλές φορμά Super 35mm.


Απαράμιλλη απόδοση αυτόματης εστίασης


Η νέα φωτογραφική μηχανή α6300 της Sony στηρίζεται στην περίφημη απόδοση 4D FOCUS του μοντέλου α6000, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα Fast Hybrid AF, που συνδυάζει υψηλής ταχύτητας αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης με την εξαιρετικά ακριβή αντίθεση αυτόματης εστίασης και επιτρέπει τη σύλληψη και το κλείδωμα πάνω σε κινούμενα θέματα, σε μόλις 0,05 δευτερόλεπταi. Η τεχνολογία υψηλής πυκνότητας Tracking AF της φωτογραφικής μηχανής τοποθετεί 425 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης σε σχεδόν ολόκληρο το πεδίο προβολής, επιτρέποντας την εστίαση με ακρίβεια σε ολόκληρη την περιοχή, ακόμα και πάνω σε μικρά, γρήγορα αντικείμενα, τα οποία οι άλλες φωτογραφικές μηχανές θα δυσκολεύονταν να αναγνωρίσουν.


 


Εκτός από την εκτεταμένη κάλυψη της αυτόματης εστίασης, η α6300 παρουσιάζει για πρώτη φορά μια νέα τεχνολογία υψηλής πυκνότητας Tracking AF, η οποία βελτιώνει σημαντικά την ανίχνευση του αντικειμένου και την απόδοση της παρακολούθησης. Αυτή η νέα τεχνολογία μπορεί να ενεργοποιήσει γρήγορα έναν μεγάλο αριθμό σημείων αυτόματης εστίασης, που περιβάλλουν το αντικείμενο της φωτογράφισης, με περίπου 7,5 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα από την α6000, και ρυθμίζονται έξυπνα, ανάλογα με την κίνηση του αντικειμένου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ισχυρό χαρακτηριστικό, όταν χρησιμοποιείται με τη λειτουργία συνεχούς λήψης υψηλής ταχύτητας στα 11 fps ή με τη νέα λειτουργία συνεχούς live-view στα 8 fps, που παρέχει καδράρισμα με 100% ακρίβεια για γρήγορα κινούμενα αντικείμενα πάνω στην οθόνη LCD ή το σκόπευτρο


Είναι σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι τόσο τα 425 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης της φωτογραφικής μηχανής, όσο και η βελτιωμένη παρακολούθηση και η ακρίβεια στην εστίαση είναι όλα χαρακτηριστικά διαθέσιμα στην α6300, όταν χρησιμοποιούνται φακοί A-mount[v] με προσαρμογέα σαν τον LA-EA3 της Sony. Πρόκειται για μια καινοτομία στις φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς E-mount της Sony με αισθητήρα μεγέθους APS-C, αφού οι μόνες άλλες φωτογραφικές μηχανές που διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό είναι οι full-frame α7R II και α7 II.


Μεταξύ των βελτιώσεων που έχουν γίνει στην α6300 συγκαταλέγονται η λειτουργία αθόρυβης λήψης, η δυνατότητα χρήσης αυτόματης εστίασης στη λειτουργία μεγέθυνσης της εστίασης, το διευρυμένο ευέλικτο σημείο αυτόματης εστίασης, το Eye AF στη λειτουργία AF-C και άλλα.


Ισχυρός αισθητήρας Exmor CMOS 24,2 MP και επεξεργαστής BIONZ X


Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και η συνολική απόδοση της φωτογραφικής μηχανής, η α6300 χρησιμοποιεί έναν νέο αισθητήρα 24,2 MP, που αποτελεί ιδανικό ταίρι για τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X.


Ο νέος επεξεργαστής εικόνας χρησιμοποιεί καλωδίωση από χαλκό στη δομή του, κάτι που βελτιώνει τη συγκέντρωση του φωτός και επιταχύνει σημαντικά την ταχύτητα ανάγνωσης. Ο επεξεργαστής BIONZ X διαθέτει έναν αναβαθμισμένο αλγόριθμο επεξεργασίας της εικόνας, ο οποίος σχεδιάστηκε για να μεγιστοποιήσει τις συνολικές δυνατότητες του αισθητήρα. Μαζί, τα δυο αυτά βασικά συστατικά συνεργάζονται για να παράγουν εικόνες με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο και εξαιρετική ανάλυση σε ρυθμίσεις της ευαισθησίας μέχρι ISO51200iii, κυρίως στο μεσαίο προς υψηλό εύρος ευαισθησίας.


Απόλυτη ανάλυση 4Κ και άλλες επαγγελματικές δυνατότητες βίντεο


Ακόμα μία πρωτιά για τις μη full-frame φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς της Sony, είναι η δυνατότητα της νέας α6300 για εσωτερική εγγραφή ταινίας 4K σε φορμά Super 35mm. Στις λήψεις σε 4K, η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί πλήρη ανάγνωση pixel χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel, για να συγκεντρώσει πληροφορίες 20 megapixels – περίπου 2,4 φορές περισσότερα[vi] (ισοδύναμο με 6K) από τα pixels στην 4K UHD και στη συνέχεια υπερδειγματοληπτεί τις πληροφορίες, ώστε να παράγει υλικό υψηλής ποιότητας με εξαιρετικές λεπτομέρειες και βάθος.


Η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί το XAVC S codec[vii] στη λήψη βίντεο, το οποίο εγγράφει στην υψηλή ταχύτητα bit 100 Mbpsvii, κατά την εγγραφή σε 4K, και σε 50 Mbps, κατά τις τυπικές λήψεις σε Full HD, διασφαλίζοντας μέγιστες λεπτομέρειες και καθαρότητα και στα δυο φορμά βίντεο. Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή μπορεί να εστιάσει, κατά προσέγγιση, δυο φορές πιο γρήγορα από τον προκάτοχό της όταν γυρίζετε ταινίες, χάρη στο νέο και βελτιωμένο σύστημα αυτόματης εστίασης. Μπορείτε ακόμα, να ρυθμίσετε την  ταχύτητα αυτόματης εστίασης και την ευαισθησία παρακολούθησης αυτόματης εστίασης, ώστε να απολαμβάνετε μεγαλύτερη δημιουργικότητα.


Άλλα επαγγελματικά χαρακτηριστικά βίντεο, που διαθέτει, είναι η δυνατότητα εγγραφής σε Full HD σε 120 fps στα 100 Mbps[viii], ακόμα μια καινοτομία για τις φωτογραφικές μηχανές α με εναλλάξιμους φακούς και αισθητήρες μεγέθους APS-C. Με αυτήν τη λειτουργία μπορείτε να δείτε και τελικά να επεξεργαστείτε το υλικό που έχετε γυρίσει σε αρχεία με αργή κίνηση 4x ή 5x σε ανάλυση Full HD[ix] (24p ή 30p) με AF tracking. Η νέα α6300 προσφέρει επίσης εγγραφή με S-Log gamma[x] για λήψεις σε μεγάλο δυναμικό εύρος – περίπου ένα περιθώριο 14 stop στη ρύθμιση gamma S-Log3 – ενώ υποστηρίζει S-Gamut για ευρύτερο χρωματικό χώρο. Και με τις δυο αυτές επιλογές, θα έχετε μεγαλύτερη δημιουργικότητα κατά την επεξεργασία του post-production στα βίντεο.


Στη νέα φωτογραφική μηχανή, περιλαμβάνεται, ακόμα, μια είσοδος γραμμής μικροφώνου που δέχεται εξωτερικά μικρόφωνα και υποστηρίζει είσοδο XLR με το κιτ προσαρμογέα XLR της Sony, καθώς και λειτουργία υποβοήθησης Gamma Display Assist, μια νέα λειτουργία που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις εικόνες τους ή να ελέγχουν την εστίαση όταν εγγράφουν ταινίες S-Log. Το νέο αυτό μοντέλο διαθέτει βελτιωμένη λειτουργία Zebra για μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην έκθεση. Υπάρχουν, επίσης ρυθμίσεις στο προφίλ της εικόνας, καθώς και οι λειτουργίες Time Code / User Bit και πολλά άλλα.


Βελτιωμένη λειτουργικότητα και εργονομία


Η φωτογραφική μηχανή α6300 είναι εξοπλισμένη με ένα σκόπευτρο υψηλής αντίθεσης και υψηλής ανάλυσης XGA OLED Tru-Finder με ανάλυση, κατά προσέγγιση, 2,4 εκατ. dots, που προσφέρει εξαιρετική ορατότητα από γωνία σε γωνία. Διαθέτει, επίσης, μια νέα λειτουργία στο σκόπευτρο με την οποία προβάλλονται εικόνες στα 120 fps, διασφαλίζοντας ότι η δράση προβάλλεται ομαλά με πολύ λίγα μετεικάσματα, καθιστώντας την παρακολούθηση του θέματος μέσω του σκοπεύτρου Tru-finder, ευκολότερη από ποτέ.


Αισθητικά, η νέα φωτογραφική μηχανή α6300 χαρίζει μια εξαιρετικά σταθερή αίσθηση στο κράτημα, χάρη στον ανθεκτικό σχεδιασμό της από κράμα μαγνησίου. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις λειτουργίες της, ώστε να καλύψουν σχεδόν κάθε φωτογραφικό στυλ και προτίμηση, με 9 προσαρμόσιμα κουμπιά στα οποία μπορεί να οριστεί μία από τις 64 διαφορετικές λειτουργίες. Μεταξύ των χαρακτηριστικών της φωτογραφικής μηχανής περιλαμβάνεται το ψηφιακό όργανο ελέγχου στάθμης, η αναβαθμισμένη ανθεκτικότητα στη σκόνη και την υγρασία[xi], η ενισχυμένη δομή προσαρμογέα φακού, ένα νέο κουμπί αποδέσμευσης κλείστρου και ένα περιστροφικό ρυθμιστικό με βελτιωμένη λειτουργικότητα και κράτημα.


Η νέα φωτογραφική μηχανή α6300 είναι συμβατή με Wi-Fi® και NFC και είναι πλήρως λειτουργική με την εφαρμογή PlayMemories Mobile™ της Sony, που διατίθεται για πλατφόρμες Android™ και iOS, καθώς και με τη μεγάλη σειρά εφαρμογών PlayMemories Camera Apps™ της Sony, η οποία έρχεται να προσθέσει και άλλες δημιουργικές δυνατότητες στη φωτογραφική μηχανή. Υποστηρίζει επίσης QR code για εύκολη σύνδεση με smartphones χωρίς NFC.


Η α6300 θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Μάρτιο του 2016

[i] Μεταξύ των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς που διαθέτουν αισθητήρα εικόνας μεγέθους APS-C, από τον Φεβρουάριο 2014, βάσει ερευνών της Sony. Οι μετρήσεις βασίστηκαν στις κατευθυντήριες γραμμές που πληρούν τα πρότυπα CIPA και στην εσωτερική μέθοδο μέτρησης με OSS φακό E PZ 16-50 F3.5-5.6. Με απενεργοποιημένη Pre-AF και ενεργό το σκόπευτρο.
[ii] Μεταξύ των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς, από τον Φεβρουάριο 2016, βάσει ερευνών της Sony.
[iii] Ενεργά megapixels, κατά προσέγγιση.
[iv] Με δυνατότητα επέκτασης έως ISO 51200 για φωτογραφίες και έως ISO 25600 για ταινίες.
[v] Μόνο φακοί A-mount με SSM ή SAM. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης ή αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης από το μενού συστήματος AF System menu.
[vi] Ρύθμιση 1,6x στα 30p
[vii] Για την εγγραφή σε φορμά XAVC S είναι απαραίτητη μια κάρτα μνήμης SDHC/SDXC Κατηγορίας 10 ή υψηλότερης βαθμολογίας ταχύτητας.
[viii] Είναι απαραίτητη κάρτα μνήμης UHS Κατηγορίας 3, για εγγραφή στα 100Mbps.
[ix] Ο αριθμός pixels που χρειάζονται για εγγραφή ταινίας σε Full HD προκύπτει από την ανάγνωση δεδομένων από τον αισθητήρα εικόνας.
[x] Οι λειτουργίες S-Log2 και S-Log3 βασίζονται στην επεξεργασία εικόνων.
[xi] Αυτή η φωτογραφική μηχανή σχεδιάστηκε για να προσφέρει βέλτιστη αντοχή στη σκόνη και την υγρασία, αλλά δεν είναι αδιάβροχη, ούτε ανθεκτική στο πιτσίλισμα. Μόνο για φακούς FE.


 


Η Sony παρουσιάζει τους νέους εναλλάξιμους φακούς G Master™


 


Τρία νέα μοντέλα, που αποδίδουν απαράμιλλες εμπειρίες οπτικής απεικόνισης: 24-70mm F2.8 Zoom, 85mm F1.4 Prime και 70-200mm F2.8 Zoom


 


Η Sony παρουσίασε πρόσφατα την κορυφαία σειρά εναλλάξιμων φακών G Master™, η οποία περιλαμβάνει τρεις νέους φακούς E-mount full frame, τον 24-70mm με σταθερό διάφραγμα F2.8 με τυπικό ζουμ, τον 85mm F1.4 prime, και τον τηλεφακό ζουμ 70-200mm με σταθερό διάφραγμα F2.8. Οι καινούργιοι αυτοί φακοί, εκπροσωπούν τον απόλυτο συνδυασμό υψηλής ανάλυσης και όμορφου φαινομένου αποεστίασης φόντου, και διαθέτουν την καινοτόμα τεχνολογία της Sony στα οπτικά στοιχεία, το σχεδιασμό και τη βαθμονόμηση, αποδίδοντας, χάρη σε αυτήν, φωτογραφίες και βίντεο με λεπτομέρειες και δυνατότητα έκφρασης, όπως ποτέ πριν.


 


«Το νέο brand G Master αντιπροσωπεύει τους κομψότερους και εντυπωσιακότερους φακούς που κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά η Sony», δήλωσε ο Yosuke Aoki, Αντιπρόεδρος του τμήματος Digital Imaging, Sony Europe. «Γνωρίζοντας τι θα φέρει το μέλλον στην ψηφιακή απεικόνιση, σχεδιάσαμε αυτούς τους φακούς και μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το brand G Master θα εμπνεύσει και θα εκπλήξει ευχάριστα τους φωτογράφους και τους βιντεογράφους τα επόμενα χρόνια.»


 


Νέος φακός FE 24-70mm F2.8 GM με τυπικό ζουμ


Ο νέος φακός FE 24-70mm F2.8 GM (μοντέλο SEL2470GM) διαθέτει μερικές από τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες στον τομέα των φακών, που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα, και είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν την υψηλότερη δυνατή οπτική απόδοση σε πορτραίτα, ταξιδιωτικές φωτογραφίες και φωτογραφίες εκδηλώσεων ή ακόμα σε απλές καθημερινές φωτογραφίσεις[i].


Ο νέος φακός διαθέτει τρία ασφαιρικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων ένα πρόσφατα ανεπτυγμένο στοιχείο απόλυτης ακρίβειας XA (extreme aspherical), που μειώνει την απόκλιση και αποδίδει την απόλυτη ανάλυση μέσα από το πλήρες εύρος του ζουμ και του διαφράγματος, καθώς και από γωνία σε γωνία σε, όλα τα αρχεία εικόνας. Επιπλέον, ένα γυάλινο στοιχείο ED (Extra-low-Dispersion) και ένα γυάλινο στοιχείο Super ED διατηρούν τη χρωματική απόκλιση στο ελάχιστο, ενώ παράλληλα μεγιστοποιούν την ανάλυση και το εφέ αποεστίασης, χωρίς καθόλου αφύσικο χρωματισμό.


Ο φακός διαθέτει διάφραγμα 9 λεπίδων, που διατηρεί ένα σχεδόν κυκλικό σχήμα σε όλες τις ρυθμίσεις, και έχει την αυθεντική επικάλυψη Nano AR της Sony, για να περιορίζει τις αντανακλάσεις και να διασφαλίζει εντυπωσιακή αντίθεση και καθαρότητα.


 


Ο νέος φακός FE 24-70mm F2.8 GM έχει ένα σύστημα εστίασης με απευθείας μονάδα οδήγησης SSM (Super Sonic wave Motor), που λειτουργεί με απίστευτη αποτελεσματικότητα, χάρη στους καινούργιους αλγόριθμους που τοποθετούν τα στοιχεία του φακού γρήγορα και με ακρίβεια. Η μηχανή λειτουργεί ομαλά και αθόρυβα, και αποτελεί ιδανική επιλογή για λήψεις φωτογραφιών και ταινιών.


 


Για μεγαλύτερη χρηστικότητα, αυτός ο compact φακός είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία, ενώ είναι σχεδιασμένος ορθολογικά με διακόπτη AF/MF καθώς και κουμπιά για κράτημα (hold), κλείδωμα του ζουμ (zoom lock) και αποδέσμευση του καλύμματος (hood release).


Νέος τηλεφακός Prime FE 85mm F1.4 GM


Αυτός ο πολυαναμενόμενος prime τηλεφακός ζουμ FE 85mm F1.4 GM (μοντέλο SEL85F14GM) σχεδιάστηκε ως ο απόλυτος φακός πορτραίτων και εντυπωσιάζει για την τέλεια ισορροπία μεταξύ ανάλυσης και εφέ αποεστίασης φόντου, όλα αυτά μέσα σε μικρό μέγεθος.


 


Ο φακός διαθέτει ένα νέο στοιχείο XA (extreme aspherical ) καθώς και άλλα τρία γυάλινα στοιχεία ED, που συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι οι περιοχές μέσα στην εστίαση συλλαμβάνονται με εξαιρετικά υψηλή ανάλυση, ενώ οι περιοχές εκτός της εστίασης, που πλαισιώνουν, σβήνουν ομαλά σε ένα όμορφο απαλό φόντο. Διαθέτει, επίσης, κυκλικό διάφραγμα με 11 λεπίδες – το διάφραγμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στους φακούς α – το οποίο διασφαλίζει ότι το εφέ αποεστίασης φόντου είναι ομαλό και οπτικά θελκτικό. Εξωτερικά, το νέο μοντέλο έχει την αυθεντική επικάλυψη Nano AR της Sony, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική σε ένα φακό πορτραίτων αφού μειώνει το φαινόμενο αναλαμπών (flare) και ειδώλων (ghosting), ακόμα και στα θέματα με οπίσθιο φωτισμό ή σε παρόμοιες απαιτητικές συνθήκες φωτισμού.


 


Για ακριβή αυτόματη εστίαση, ο φακός FE 85mm F1.4 GM περιλαμβάνει ένα σύστημα μονάδας οδήγησης SSM, που παρέχει αρκετή ενέργεια και ταχύτητα στη μεγάλη και βαριά ομάδα εστίασης του φακού. Διαθέτει, ακόμα, δυο αισθητήρες θέσης, που υποστηρίζουν τον άψογο έλεγχο εστίασης μεγάλων και βαριών στοιχείων του φακού.


 


Αυτός ο νέος επαγγελματικός φακός πορτραίτων είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία και για μεγαλύτερη ευκολία διαθέτει δακτύλιο διαφράγματος με μεταβλητά βήματα που μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν και να προσαρμοστούν ανάλογα με το αν ο χρήστης βγάζει φωτογραφίες ή γυρίζει ταινία. Έχει επίσης διακόπτη AF / MF και κουμπί διατήρησης της εστίασης[ii].


 


 


Νέος τηλεφακός ζουμ FE 70-200mm F2.8 GM OSS


Ο νέος τηλεφακός ζουμ FE 70-200mm F2.8 GM OSS (μοντέλο SEL70200GM) καλύπτει το συχνά χρησιμοποιούμενο εστιακό εύρος 70-200mm και προσφέρει εξαιρετικά υψηλή απόδοση, αυτόματη εστίαση και σταθεροποίηση εικόνας. Με άλλα λόγια είναι μια ευέλικτη επιλογή για φωτογράφιση της άγριας φύσης, αθλημάτων, γάμων και μια σειρά άλλων εκδηλώσεων και τοποθεσιώνi.


 


Το νέο κορυφαίο μοντέλο τηλεφακού ζουμ αποδίδει εκπληκτική ευκρίνεια και καθαρότητα σε ολόκληρο το εύρος ζουμ, χάρη στα τρία προηγμένα στοιχεία φακού, το XA, το γυάλινο στοιχείο Super ED και το ED, καθώς και την επικάλυψη Nano AR.


 


Ο νέος φακός FE 70-200mm F2.8 GM OSS διαθέτει ένα μη σταθερό σύστημα εστίασης – που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε έναν φακό ζουμ α – το οποίο συμβάλει στην εντυπωσιακά ελάχιστη απόσταση εστίασης, μόλις 0,96 μέτρα και διασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση αυτόματης εστίασης, τόσο στη φωτογράφιση, όσο και στη βιντεοσκόπηση. Ο φακός περιλαμβάνει ένα SSM (Super Sonic Motor) και διπλές γραμμικές μηχανές που συνεργάζονται για να μετακινούν γρήγορα μεγάλα στοιχεία του φακού, μια εργασία που απαιτεί υψηλό επίπεδο ελέγχου της μονάδας οδήγησης και διασφαλίζει την ακρίβεια της εστίασης. Το καινούργιο μοντέλο διαθέτει, επίσης, ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot™, για να συλλαμβάνει ευκρινή θέματα, χωρίς θόλωμα, σε όλα τα εστιακά μήκη, και θέση για τρίποδο, που περιστρέφεται, ώστε να βγάζετε τη φωτογραφική μηχανή γρήγορα από το τρίποδο, όταν είναι απαραίτητο.


 


Ο νέος τηλεφακός ζουμ 70-200mm είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία και διαθέτει μια επιπρόσθετη επικάλυψη φθορίου στον μπροστά φακό. Διαθέτει επίσης κουμπί για κράτημα, καθώς και περιοριστή εστιακού εύρους.


 


Η Sony ανακοίνωσε, επίσης, δυο νέους compact τηλεμετατροπείς 1,4x και 2x – τα μοντέλα SEL14TC και SEL20TC αντίστοιχα – οι οποίοι προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερο εύρος, ενώ διατηρούν το συνολικό, εξορθολογισμένο σχεδιασμό και την αίσθηση του φακού 70-200mm[iii].


 


Τιμές και διαθεσιμότητα


Ο νέος φακός FE 24-70mm F2.8 GM με τυπικό ζουμ και ο τηλεφακός prime 85mm F1.4 GM θα είναι διαθέσιμοι στην αγορά τον Μάρτιο του 2016.


Ο νέος τηλεφακός ζουμ 70-200mm F2.8 GM και οι συμβατοί τηλεμετατροπείς 1,4x και 2x θα είναι διαθέσιμοι στην αγορά τον Μάιο του 2016.


[i] Ενδέχεται να είναι απαραίτητη μια ενημέρωση του λογισμικού, ώστε να υπάρχει συμβατότητα των φακών με κάποιες φωτογραφικές μηχανές. Ανατρέξτε στο site υποστήριξης της Sony www.esupport.sony.com για περαιτέρω πληροφορίες.
[ii] Ισχύουν περιορισμοί στη λειτουργία της αυτόματης εστίασης όταν γυρίζετε ταινίες με κάποια σώματα φωτογραφικών μηχανών. Ενδέχεται να είναι απαραίτητη μια ενημέρωση του λογισμικού, ώστε να υπάρχει συμβατότητα αυτόματης εστίασης του φακού FE 85mm F1.4 GM με κάποιες φωτογραφικές μηχανές όταν γυρίζετε ταινίες. Ανατρέξτε στο site υποστήριξης της Sony www.esupport.sony.com για περαιτέρω πληροφορίες συμβατότητας φακού/σώματος.
[iii] Ο SEL70200GM είναι ο μόνος συμβατός φακός τη στιγμή της ανακοίνωσης


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X