Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αγρότες: Έστω και συμβολικά τα τρακτέρ θα μπουν στην Αθήνα – Τι ισχυεί στα μπλόκα
Αγρότες: Έστω και συμβολικά τα τρακτέρ θα μπουν στην Αθήνα - Τι ισχυεί στα μπλόκα thumbnail

Αγρότες: Έστω και συμβολικά τα τρακτέρ θα μπουν στην Αθήνα – Τι ισχυεί στα μπλόκα

Αποφασισμένοι να διαδηλώσουν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Αθήνας εμφανίζονται οι αγρότες και προετοιμάζουν μεθοδικά την κάθοδο τους στην πρωτεύουσα την Παρασκευή.

Όπως όλα δείχνουν, οι εκπρόσωποι των αγροτών δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω στις αξιώσεις τους ζητώντας από την κυβέρνηση την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και τη φορολογία, πριν προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου. 

Ωστόσο, το ισχυρό μπλοκ των Τεμπών εμφανίζεται πιο διαλλακτικό αφήνοντας ένα «παράθυρο» για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, με τους εκπροσώπους του να δηλώνουν ότι την Τετάρτη θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό κείμενο με τις θέσεις τους για το ασφαλιστικό. 

Στο μεταξύ η αστυνομία υπό τον φόβο έλευσης αγροτικών μηχανημάτων, ακόμα και οικόσιτων ζώων στο Σύνταγμα μελετά τρόπους να «οχυρώσει» το κέντρο της Αθήνας απέναντι στην κάθοδο των τρακτέρ. 

Συναντήσεις για την κάθοδο των τρακτέρ 

Σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είχαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των αγροτών ενόψει της διήμερης κινητοποίησης την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Β.Μπούτα συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητώντας στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου να επιτραπεί από τις αρχές η έλευση ορισμένων τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας για λόγους συμβολικούς. 

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας ζητούν πολιτική λύση «και όχι και ποινικοποίηση του αγώνα», τονίζοντας ότι «δε θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια». 

Ωστόσο, θεωρούν συμβολική τη συμμετοχή των τρακτέρ στην κινητοποίησή τους και εστιάζουν στην ανάγκη συστράτευσης του κόσμου για να τερματιστεί η πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και φορολογικό.

Αντι-μπλόκο στα τρακτέρ μελετά η Αστυνομία

Στο μεταξύ, η ενδεχόμενη κάθοδος τρακτέρ στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει κινητοποιήσει και την ΕΛΑΣ που μελετά τρόπους για να ανακόψει την έλευση των αγροτικών μηχανημάτων στο Σύνταγμα. 

Τα μέτρα της αστυνομίας αφορούν αρχικά σε ενίσχυση των δυνάμεων στα κατά τόπους μπλόκα των αγροτών ενώ αστυνομικός φραγμός θα στηθεί και στα διόδια των Αφιδνών και στην Ελευσίνα.

Για να αποτραπεί να πλησιάσουν τα τρακτέρ την Αττική μέσω εναλλακτικών διαδρομών θα υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας στην περιοχή του Χαϊδαρίου, του Αλίμου και της Αγίας Παρασκευής.

Το τελευταίο μπλόκο της αστυνομίας θα είναι στην αρχή της Συγγρού και ειδικότερα στο ύψος των Στυλών του Ολυμπίου Διός. Και στο λιμάνι ωστόσο του Πειραιά θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις για να κρατήσουν μακριά τα τρακτέρ που πιθανόν θα φθάσουν από τα νησιά, ενώ στα λιμάνια της Κρήτης και της Μυτιλήνης δεν θα επιτραπεί η αναχώρηση τρακτέρ.

Για τους αγρότες που θα φθάσουν με πούλμαν, προβλέπεται η αποβίβασή τους στη λεωφόρο Αθηνών και στην παραλιακή στο ύψος του Τάε Κβο Ντο και από εκεί να μεταβούν με μέσα μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριό του


 


Την ώρα που οι αγρότες ετοιμάζονται για τη μεγάλη κάθοδο στην Αθήνα για το συλλαλητήριο της Παρασκευής, η Ελλλάδα παραμένει κομμένη στα δύο, αφού το μπλόκο των αγροτών στα Τέμπη κρατάει κλειστή την Εθνική Οδό. 


Τα μπλόκα στην Ελλάδα  • Κόμβος Μαλγάρων: Κλειστός επ΄ αόριστον

 • Τέμπη: Κλειστά επ΄ αόριστον

 • Κόμβος Νίκαιας: Κλειστός  επ' αόριστον

 • Κόμβος Κορωπίου-Λεωφόρος Μαρκοπούλου: Κλειστό; 17:00-20:00 μμ

 • Διόδια Κορίνθου: Κλειστά επ' αόριστον. Οι αγρότες θα κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ

 • Από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι αναμένεται σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 να κλείσει η Εγνατία Οδός στα διόδια του Πολυμύλου, στο ρεύμα από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη, με την κίνηση να εκτρέπεται από το σημείο εκείνο στην παλαιά Εθνική Οδό, Κοζάνης-Θεσσαλονίκης, μέσω της ορεινής διάβασης της Καστανιάς.

 • Οι αγρότες της Αρκαδίας θα κλείσουν την Εθνική Οδό Τρίπολης – Κορίνθου  στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης από τις 19:00 έως τις 23:59. Ο δρόμος μέχρι το απόγευμα στις 19:00 θα είναι ανοιχτός.

 • Στο Αίγιο η εθνική θα κλείσει από τις 7 έως τις 10 το βράδυ. 

 • Στο δεύτερο μπλόκο της Παλαιάς Εθνικής Οδού, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής 21 συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας προχωρούν και σήμερα Τετάρτη σε αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού στη γέφυρα Μεγανίτη, από τις 7 έως τις 10 το βράδυ

 • Από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι θα κλείσει επίσης σήμερα η Εγνατία οδός στον ανατολικό κόμβο της πόλης των Γρεβενών, όπως και η παλαιά Εθνική Οδός Γρεβενών-Κοζάνης, με την κίνηση των αυτοκινήτων να γίνεται ως επί το πλείστον μέσω της επαρχιακής οδού Πόρου-Κνίδης-Αιανής-Κοζάνης και το αντίθετο.

 • Ακόμη από τις  12 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα θα κλείσει κατά διαστήματα ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, στο ύψος του κόμβου του της Νεάπολης Κοζάνης, με την κίνηση των αυτοκινήτων να γίνεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης-Ιωαννίνων.

 • Το μπλόκο στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού στο ύψος του κόμβου του Άργους Ορεστικού θα  κλείσει  μόνο το απόγευμα 4:30 με 6:00.

 • Στις 12 το μεσημέρι ξεκινά νέος 24ωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Φλώρινας –Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Αντιγόνου.

 • Στο τελωνείο της Νίκης ο δρόμος θα κλείσει από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ ο δρόμος για το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, θα κλείσει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.
Πηγή: Κλειστά επ' αόριστον παραμένουν τα Τέμπη -Τι ισχύει με τα μπλόκα σε όλη τη χώρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/250241/kleista-ep-aoriston-paramenoyn-ta-tempi-ti-ishyei-me-ta-mploka-se-oli-ti-hora#ixzz3znUuvu6g

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X