Αρνάκι πικάντικο

<p><strong>Υλικά για 10 άτομα</strong></p>
<ul>
<li>3 κιλά αρνάκι, ψαχνό, σε μερίδες</li>
<li>Για τη μαρινάδα</li>
<li>250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό</li>
<li>2 κ.σ. κάρι</li>
<li>2 κ.σ. κύμινο, τριμμένο</li>
<li>2 κ.σ. κόλιαντρο, τριμμένο</li>
<li>1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή</li>
<li>2 κ.σ. αλάτι, χοντρό</li>
<li>2 κ.σ. πελτέ ντομάτας</li>
<li>8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο</li>
<li>χυμός και ξύσμα από 4 λάιμ (μοσχολέμονα), ακέρωτα</li>
</ul>
<p>Για την κατσαρόλα</p>
<ul>
<li>2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο</li>
<li>2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες</li>
<li>3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες</li>
<li>Για το σερβίρισμα</li>
<li>πίτες αραβικές</li>
</ul>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<ol>
<li>Αναμειγνύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε μέχρι να επιτύχουμε μια λεία πάστα.</li>
<li>Ρίχνουμε στη μαρινάδα το αρνάκι, ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί καλά το κρέας, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 1 ώρα τουλάχιστον.</li>
<li>Σε φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στις 2 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κρέας με τη μαρινάδα και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.</li>
<li>Ελέγχουμε το αλάτι και σερβίρουμε μαζί με πίτες που έχουμε ψήσει για λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου.</li>
</ol>
<p><strong><span style="color: #c00000;">Tip</span></strong></p>
<p>Συνοδεύουμε με μια δροσερή σαλάτα από ψιλοκομμένο αγγουράκι και ψιλοκομμένες ντομάτες που έχουμε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο και χυμό από μοσχολέμονο.</p>
<p><span>imommy.gr</span></p>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα