Χταπόδι κρασάτο

<ul class="recipe-info clearfix">
<li class="servings"><span class="name">Μερίδες:</span><span class="value">6</span></li>
<li class="prep-time"><span class="name">Χρόνος προετοιμασίας:</span><span class="value">10'</span></li>
<li class="cook-time"><span class="name">Χρόνος μαγειρέματος:</span><span class="value">1:45 '</span></li>
<li class="ready-in"><span class="name">Έτοιμο σε:</span><span class="value">2:0 '</span></li>
</ul>
<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">1 χταπόδι (γύρω στο 1½ κιλό)</li>
<li class="ingredient">4 σκελίδες σκόρδο</li>
<li class="ingredient">3 φύλλα δάφνης</li>
<li class="ingredient">1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί από τη Λήμνο</li>
<li class="ingredient">1 κρασοπότηρο ξίδι</li>
<li class="ingredient">1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί ξηρό</li>
<li class="ingredient">πιπέρι χοντροτριμμένο</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Διαλέγετε μια βαριά κατσαρόλα. Τη βάζετε πάνω στη φωτιά για να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα το χταπόδι ολόκληρο και καθαρισμένο καλά. Σκεπάζετε με το καπάκι, βάζετε και ένα βάρος από πάνω για να μην εξατμίζονται τα υγρά και μαγειρεύετε για μισή ώρα, μέχρι το χταπόδι να αρχίσει να μαγειρεύεται.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Τότε ρίχνετε μέσα το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και το ελαιόλαδο. Αδειάζετε και το ξίδι, μετά το ξηρό κρασί και, τέλος, το γλυκό κρασί. Περιμένετε μέχρι να πάρει καλή βράση.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Καπακώνετε ξανά την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε το χταπόδι για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνει τρυφερό και να μελώσει η σάλτσα του. Πριν το σερβίρετε, του ρίχνετε μπόλικο πιπέρι.</p>
</div>
<p><strong>Σημείωση:</strong> <em> </em>Για να ολοκληρωθεί η ευδαιμονία του θαλασσινού τραπεζιού σας σερβίρετε το χταπόδι μαζί με μια απλή πατατοσαλάτα από βρασμένη πατάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι -ωμό ή σοταρισμένο- και μπόλικο μαϊντανό ή με φασόλια μαυρομάτικα πιάζ, αλλά και μια ωραία φάβα.</p>
<p>olivemagazine.gr</p>
<p class="ready-in"><span class="value"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα