Πρωινό και κακές διατροφικές συνήθειες

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: verdana, geneva; font-size: 12pt; line-height: 1.3em;">Τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό γεύμα τείνουν να έχουν χειρότερες διατροφικές συνήθειες σε σχέση με τα άτομα που τρώνε καθημερινά πρωινό. Καταναλώνουν πιο πολλά αναψυκτικά και ροφήματα με ζάχαρη, τρώνε snack με πολλές θερμίδες. </span></p>
<div class="k2FullText">
<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: verdana, geneva; font-size: 12pt; line-height: 1.3em;">Οι έρευνες στις ΗΠΑ δείχνουν ότι τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό τους στερούν από το σώμα τους κρίσιμα θρεπτικά συστατικά. Οι αναλύσεις δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά πρωινό λαμβάνουν</span></p>
<ul>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-family: verdana, geneva; font-size: 12pt; line-height: 1.3em;">το 17% των ημερήσιων θερμίδων τους</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: 12pt; font-family: verdana, geneva;">το 58% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης D</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: 12pt; font-family: verdana, geneva;">το 42% της βιταμίνης B12</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: 12pt; font-family: verdana, geneva;">το 41% της βιταμίνης Α</span></li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: verdana, geneva; font-size: 12pt; line-height: 1.3em;">Επιπρόσθετα οι μελέτες έδειξαν ότι αυτοί που χάνουν το πρωινό γεύμα τείνουν να καταναλώνουν 40% πιο πολλά γλυκά, 55% πιο πολλά αναψυκτικά, 45% λιγότερα λαχανικά και 30% λιγότερα φρούτα συγκριτικά με αυτούς που κατανάλωναν πρωινό.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: verdana, geneva; font-size: 12pt; line-height: 1.3em;">Όλες οι παραπάνω κακές συνήθειες σταματούσαν όταν ξεκινούσε η συστηματική κατανάλωση πρωινού.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: verdana, geneva; font-size: 12pt; line-height: 1.3em;">Τα αποτελέσματα προέκυψαν από τη μελέτη κατανάλωσης πρωινού εστιάζοντας στην ποσότητα πρωτεΐνης που προσλαμβάνονταν σε αυτό.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: verdana, geneva; font-size: 12pt; line-height: 1.3em;">Μία ομάδα 10 εφήβων που απέφευγαν την κατανάλωση πρωινού χωρίστηκαν σε 3 υποομάδες: μια που δεν κατανάλωνε πρωινό, μία που κατανάλωνε πρωινό με κανονική ποσότητα πρωτεΐνης και μια που κατανάλωνε πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: verdana, geneva; font-size: 12pt; line-height: 1.3em;">Μετρώντας τα επίπεδα της πείνας τους αλλά και μια σειρά άλλων δεικτών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση οποιουδήποτε είδους πρωινού, οδηγούσε σε μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού και λιγότερα υπερφαγικά επεισόδια στην διάρκεια της μέρας ειδικότερα όμως στα άτομα που κατανάλωναν πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: verdana, geneva; font-size: 12pt; line-height: 1.3em;">Βασικό στοιχείο όμως πέρα από το να υπάρχει το πρωινό σαν γεύμα, είναι και να υπάρχει ποικιλία στις επιλογές αλλά και αυτές να είναι συμβατές με το τρόπο ζωής μας. Γιατί όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα, παρά το γεγονός ότι βίωσαν τα θετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης πρωινού, μέσα σε 6 μήνες σταμάτησαν να το τρώνε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: verdana, geneva; font-size: 12pt; line-height: 1.3em;">Ξεκινήστε λοιπόν την μέρα σας με ένα καλό πρωινό. Όμως προσπαθήσετε να το κάνετε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας. diatrofi.gr<br /></span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα