Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Οne night stand:Τι σκέφτονται οι γυναίκες το πρωί;
Οne night stand:Τι σκέφτονται οι γυναίκες το πρωί; thumbnail

Οne night stand:Τι σκέφτονται οι γυναίκες το πρωί;

Από τη στιγμή που θα χάσεις την παρθενιά σου είναι όλο και λιγότερο σημαντικό να είσαι είσαι ερωτευμένη με αυτόν που θα κάνεις σεξ. Όσο περισσότερες φορές κάνεις σεξ τόσο λιγότερο σημαντικό γίνεται. Δένομαι πολύ εύκολα με τους άνδρες που κάνω σεξ γιατί είμαι πολύ συναισθηματική. Νομίζω ότι έτσι σκέφτονται οι περισσότερες γυναίκες. Αν ο άνδρας είναι ηλίθιος και δεν έχουμε τίποτα κοινό, δε θα νιώσω τίποτα μετά το σεξ. Αν κοιμηθώ με κάποιον και νιώσω ότι υπάρχει ένα είδος χημείας μαζί μας, αν μου αρέσει και νιώσω ότι μοιραστήκαμε τα κορμιά μας, ότι είδε ο ένας πόσο ευάλωτος είναι ο άλλος θεωρώ ότι κατά κάποιο τρόπο είναι δικός μου ακόμα και αν ξέρω ότι δεν έχουμε σχέση. 

Αυτά μου είχε αναφέρει η Μαίρη για τις ερωτικές περιστασιακές περιπτύξεις της με τους άνδρες που γνώριζε. Πολλές φορές ανησυχούσε όπως μου είχε πει για το αν ο άνδρας μετά το σεξ θα της τηλεφωνούσε αν θα ήθελε να ξαναβρεθούν. Ελεγε ότι ανατράφηκε πιστεύοντας ότι θα πρέπει να κάνει σεξ μόνο αν είναι ερωτευμένη και υπάρχει η προοπτική του γάμου. Αυτός πίστευε ήταν και ο λόγος που όταν βρισκόταν μαζί με κάποιον άνδρα ένιωθε ότι δενόταν μαζί του. Κατά βάθος ήθελε να δικαιολογήσει τις πράξεις της. Αν ένιωθε συναισθηματικά δεμένη, τότε όλα ήταν εντάξει.

Γράφει ο  συγγραφέας, ψυχολόγος John Townsend. 

Παρά τη φιλελεύθερη στάση της και τις δηλώσεις τη η Μαίρη ζητά για αντάλλαγμα τη συναισθηματική αφοσίωση από τον σεξουαλικό της σύντροφο. Μια άλλη γυναίκα μου είπε ότι δε χρειαζόταν συναισθηματική αφοσίωση για να απολαύσει πλήρως το σεξ. Παραδέχτηκε όμως, ότι ανησυχούσε κατά τη διάρκεια της συνουσίας αλλά και μετά από αυτή για το αν οι άνδρες με τους οποίους βρισκόταν ήθελαν να την ξαναδούν μετά το σεξ. Όταν τη ρώτησα, γιατί ανησυχούσε εκείνη αποκρίθηκε: «Γιατί οι άνδρες είναι μπαμπέσηδες και δεν πρέπει να τους εμπιστεύεσαι». Αν ένιωθε τόσο άνετα με το σεξ τότε γιατί φοβόταν την προδοσία; Η γυναίκα αυτή δε φαινόταν να έχει συναίσθηση της αντίφασής της ανάμεσα στις φιλελεύθερες τάσεις και στα συναισθήματά της.

Μια άλλη γυναίκα από την οποία κάποτε πήραμε συνέντευξη εκλογίκευε τη συμπεριφορά της και αρνιόταν τα πραγματικά της συναισθήματα. Εξέφραζε μια ιδιαίτερα ανεκτική στάση λέγοντας ότι το σεξ δεν ήταν τίποτα σημαντικό και ότι ήταν το ίδιο είτε συνέβαινε μέσα στα πλαίσια του one night stand είτε μέσα σε μια σχέση κανονικήμε έναν άνδρα που αγαπούσε! Μετά όμως από αρκετές ερωτήσεις παραδέχτηκε και αυτή ότι ανησυχούσε για τις προθέσεις του άνδρα μετά τη συνουσία. Στο τέλος μάλιστα κατέληξε να πει » πολλές φορές που εγώ νόμιζα ότι ξεκινούσα μια σχέση εκείνος είχε απλά τελειώσει μια βραδιά με σεξ. Δεν ήθελε τίποτε άλλο!» Έπειτα δικαιολογήθηκε αναφέροντας πώς το δέσιμο που υπάρχει μετά το σεξ είναι σωματικό και δεν έχει να κάνει με τα συναισθήματα… «Μόνο εάν μου αρέσει πολύ κάποιος μπορεί να το θεωρήσω συναισθηματικό δέσιμο γιατί όντως μοιραστήκαμε μια στιγμή προσωπική¨ ανέφερε.

Μια τακτική που πολύ συχνά χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να ελέγχουν τα συναισθήματά τους είναι να ξχωρίζουν τους συντρόφους τους σε εκείνους με τους οποίους θα ήθελαν να έχουν στενή συναισθηματική επαφή και σε εκείνους με τους οποίους δεν θα ήθελαν έστω και αν ξέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πραγματικότητα.  Όσες ακολουθούν αυτή την τακτική κάνουν πολύ πιο εύκολα σεξ περιστασιακό με κάποιον που δεν τις ενδιαφέρει πραγματικά, γιατί εκεί δεν έχουν να επενδύσουν τίποτα.

Μια γυναίκα για παράδειγμα που συνάντησα έκανε πολύ εύκολα one night stand αλλά όταν συνάντησε έναν άνδρα που ήταν κατάλληλος για σχέση και γάμο τότε τον υποχρέωσε να περιμένει 2 μήνες μέχρι να έρθουν σε σεξουαλική επαφή! Με αυτόν είχε πολλές προσδοκίες και φοβόταν μήπως απογοητευτεί.

Παρόλα αυτά όμως, παραδέχτηκε κάποτε ότι ακόμα και στις περιστασιακές συνευρέσεις τους ένιωθε κατά βάθος την τάση να θέλει να δεθεί συναισθηματικά. «Προσπαθώ να μην επιτρέπω σε αυτή την τάση να γίνεται εμπόδιο σε μια καθαρά σεξουαλική σχέση και συγκρατώ τα όποια συναισθήματα μπορεί να προκύψουν καμιά φορά», είπε.

Το συμπέρασμα από τι συνομιλίες μας με γυναίκες είναι ότι μπορεί τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια του περιστασιακού σεξ να είναι ενοχλητικά και να μη θέλουν να τα αποδεχτούν αλλά η επιθυμία των γυναικών για στενές σχέσεις και φροντίδα δεν είναι τόσο εύκολο όσο οι ίδιες ισχυρίζονται, να καταπιεστούν.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X