Γιουβετσάκι γαρίδας

<p><strong><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt;">Υλικά</span></strong><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">800 γρ. κριθαράκι μέτριο</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">1 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες από το κέλυφος (με το κεφάλι και την ουρά)</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">1 ποτηράκι του κρασιού ούζο</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">150 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">1 κ.σ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο</span></p>
<p><strong><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt;">Εκτέλεση</span></strong><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">Σε μια βαθιά κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό. </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά (από χαμηλή σε δυνατή), προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας προσεκτικά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό (μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά) και αλάτι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια), προσθέτουμε το προβρασμένο κριθαράκι, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να απορροφηθούν τα περιττά υγρά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. </span></p>
<p><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;"><strong>TIP:</strong> Καθαρίστε τις γαρίδες αφαιρώντας τα ποδαράκια και ξεκολλώντας προσεκτικά το κέλυφος από τη σάρκα τους. Αφήστε επάνω το κεφάλι και την ουρά. Με μια οδοντογλυφίδα τρυπήστε προσεκτικά τη ράχη της κάθε γαρίδας και αφαιρέστε λίγο λίγο το μαύρο εντεράκι. Εναλλακτικά, χαράξτε τη ράχη με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι και τραβήξτε ολόκληρο το έντερο.</span></p>
<p>alatikaipiperi.gr</p>

Σχετικά άρθρα