Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Τα ροφήματα που μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του εγκεφάλου
Τα ροφήματα που μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του εγκεφάλου thumbnail

Τα ροφήματα που μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του εγκεφάλου

Μια νέα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 410.000 εθελοντές από διάφορες χώρες της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση συγκεκριμένων ροφημάτων μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του εγκεφάλου.


Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον μισή κούπα καφέ ή τσάι την ημέρα, προστατεύουν την υγεία του εγκεφάλου τους μειώνοντας τις πιθανότητες ανάπτυξης γλοιώματος.


Ειδικότερα, όσοι καταναλώνουν περισσότερα από 100 ml καφέ ή τσάι την ημέρα, έχουν 34% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν γλοίωμα.


Ο διευθυντής του Κέντρο Εγκεφάλου & Σπονδυλικής Στήλης στην Ιατρική Σχολή Bryan του Τέξας και υπέυθυνος της έρευνας, δρ Jonathan Friedman, επεσήμανε:


«Δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι πιο συστατικό των αγαπημένων ροφημάτων είναι αυτό που έχει τα ευεργετικά αποτελέσματα, αλλά υποψιαζόμαστε πως είναι τα φυσικά αντιοξειδωτικά».


Το γλοίωμα είναι ο ιατρικός όρος για την περιγραφή των όγκων που σχηματίζονται στον κολλώδη ή υποστηρικτικό ιστό του εγκεφάλου, καθώς πάνω από το ένα τέταρτο των καρκίνων του εγκεφάλου και το 80% των καλοηθών εγκεφαλικών όγκων είναι γλοιώματα. madata.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X