Γαρίδες σαγανάκι με λευκή σάλτσα

<p><strong><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt;">Υλικά</span></strong><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">1 φινόκιο (μαραθόριζα), σε λεπτές φέτες</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">12 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες, με την ουρά και το κεφάλι</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">100 ml ούζο </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">1 κ.σ. μουστάρδα δυνατή</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">2/3 φλ. κατίκι</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">2 κ.σ. πράσινες ελιές, χοντροκομμένες (προαιρετικά)</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">1 κ.γ. μπούκοβο</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">άνηθος, ψιλοκομμένος, για το γαρνίρισμα</span></p>
<p><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;"><strong><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt;">Εκτέλεση</span></strong><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε καλά και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τις γαρίδες. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο μέχρι να γυαλίσουν, δηλαδή να μην αλλάξουν χρώμα, αλλά να αρχίσουν να χάνουν τη σφριγηλότητά τους. Ρίχνουμε τις γαρίδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν άρωμα από το φινόκιο. Σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σε 1-2 λεπτά, αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους το φινόκιο και τα κρεμμυδάκια. Ξαναρίχνουμε στο τηγάνι τις σοταρισμένες γαρίδες, τις ελιές και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κατίκι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με το σαγανάκι πασπαλίζοντας με μπούκοβο και γαρνίροντας με άνηθο.</span></span></p>
<p><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">alatikaipiperi.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα