Σαλάτα coleslaw με σπιτική μαγιονέζα

<div class="container_r">
<div class="hide">
<div class="container_r">
<div class="cat-container"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="cat-container"><strong><br /></strong></div>
<div class="cat-container">500 γρ. λάχανο</div>
<div class="cat-container">4 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά και μικρά</div>
<div class="cat-container">2 κλωνάρια σέλερυ τρυφερά</div>
<div class="cat-container">1 μεγάλο καρότο</div>
<div class="cat-container">1/2 ρίζα φινόκιο</div>
<div class="cat-container">1 κόκκινη πιπεριά</div>
<div class="cat-container">1/2 φλ. μαγιονέζα</div>
<div class="cat-container">1/3 φλ. Στραγγιστό Γιαούρτι ΚΡΙ ΚΡΙ 2%</div>
<div class="cat-container">1 κ.σ μουστάρδα</div>
<div class="cat-container">1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι</div>
<div class="cat-container">1 κ.σ. ζαχαρη</div>
<div class="cat-container">αλάτι πιπέρι</div>
<div class="cat-container">
<p><strong>Για τη σπιτική μαγιονέζα</strong></p>
<p>1 κρόκο από ολόφρεσκο βιολογικό αβγό</p>
<p>1/2 κ.γ. αλάτι</p>
<p>1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδα</p>
<p>2 πρέζες ζάχαρη</p>
<p>2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμόνι</p>
<p>1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι</p>
<strong>Εκτέλεση</strong></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_cont">
<div class="left">
<div id="container-1">
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span><strong>Για τη σαλάτα coleslaw</strong><br />Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί, σαν γέμιση για σάντουιτς και σαν γαρνιτούρα σε μπιφτέκι, κοτόπουλο ή κρέας.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /><strong>Για τη σπιτική μαγιονέζα</strong><br />Σε μπολ βάζουμε τον κρόκο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε με σύρμα να λιώσουν. Προσθέτουμε το μισό λεμόνι και ξύδι και συνεχίζοντας το χτύπημα με σύρμα προσθέτουμε το λάδι με ροή κλωστής μέχρι να πήξει. Όταν αφρατέψει και πήξει προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και ξύδι. Αν θέλουμε πιο αραιή μαγιονέζα προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό. Αν θέλουμε πιο σφιχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο πριν σερβίρουμε. Την διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη για 6-7 ημέρες .<br />Μπορούμε να προσθέσουμε πολλά υλικά υλικά και να μεταμορφώσουμε τη μαγιονέζα ανάλογα με την χρήση που θα της κάνουμε.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>argiro.gr</span></div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα