Πανεύκολο σπιτικό πεϊνιρλί!!!

<p><strong>Υλικά</strong><br /><strong>Για την Ζύμη </strong><br /><span>500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις </span><br /><br /><span>150 ml. γάλα φρέσκο </span><br /><br /><span>100 γρ. βούτυρο </span><br /><br /><span>8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής </span><br /><br /><span>¾ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη </span><br /><br /><span>¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι </span><br /><br /><strong>Για την Γέμιση</strong><span> </span><br /><span>650 gr. κασέρι </span><br /><br /><span>150 gr. μπείκον </span><br /><br /><span>Αυγά Οδηγίες </span><br /><br /><span>Αν το θέλουμε πιο υγιεινό μπορούμε να προσθέσουμε αντί για μπέικον ή αυγά, ντοματίνια</span></p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p><span>Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. </span><br /><br /><span>Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα. </span><br /><br /><span>Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα και διαλύουμε την μαγιά.</span><br /><br /><span>Προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. </span><br /><br /><span>Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και όσο χλιαρό νερό χρειαστεί μέχρι να πάρουμε μια απαλή, εύπλαστη ζύμη! </span><br /><br /><span>Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.</span><br /><br /><span>Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 20′ λεπτά. </span><br /><br /><span>Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 κομμάτια των 170 – 180 γραμμαρίων </span><br /><br /><span>Mε τον πλάστη το ανοίγουμε ελαφρά και του δίνουμε μακρόστενο οβάλ σχήμα, σαν βαρκάκι. </span><br /><br /><span>Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε αντικολλητικό ταψί. </span><br /><br /><span>Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε. </span><br /><br /><span>Περνάμε με ένα πινέλο τα πεϊνιρλί με βούτυρο. </span><br /><br /><span>Γεμίζουμε με τα τυριά τα πεϊνιρλί. </span><br /><br /><span>Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά. </span><br /><br /><span>Όσο τα ψήνουμε, τα αλείφουμε ελαφρά 1-2 φορές, βούτυρο. με ένα πινέλο. </span><br /><br /><strong>Πεϊνιρλί με μπέικον </strong><br /><span>Άν θέλουμε να προσθέσουμε μπέικον στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο. </span><br /><br /><strong>Πεϊνιρλί με αυγό </strong><br /><span>Αν θέλουμε να προσθέσουμε αυγό στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, σπάζοντάς το πάνω από κάθε πεϊνιρλί.</span></p>
<p><span>Πηγή: imommy</span></p>

Σχετικά άρθρα