Φοβάσαι να… δοκιμάσεις νέα πράγματα; Έτσι θα αποκτήσεις ερωτική αυτοπεποίθηση

Είναι περίεργο που ενώ είμαι σε ηλικία που πρέπει να ζήσω τη ζωή μου και να δοκιμάσω καινούρια πράγματα, φοβάμαι να προχωρήσω.

Παίζει ρόλο ότι έχω πάρα πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Τι με συμβουλεύετε να κάνω ώστε να βελτιωθώ σε αυτόν τον τομέα;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Μαριέττα Πεπελάση

Μια γυναίκα που φοβάται να ξεκινήσει μια σχέση, θα πρέπει αρχικά να ξεχωρίσει αν είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης ή αυτοεκτίμησης. Η αυτοεκτίμηση είναι η αίσθηση της προσωπικής μου αξίας. Η αυτοπεποίθηση είναι η εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου.

Στα ερωτικά ζητήματα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το θέμα της αυτοπεποίθησης. Στην έκφραση της σεξουαλικότητας μπορεί να έχουμε μια γυναίκα με υψηλή αυτοεκτίμηση που νιώθει ότι έχει προσωπική αξία αλλά στα ερωτικά να μην μπορεί να νιώσει ότι αξίζει.

Πώς θα μάθεις τους κανόνες για να… παίξεις;

Η ερωτική προσέγγιση με μια κουβέντα είναι βασιλικό… παιχνίδι. Αν δεν ξέρεις να το παίξεις σωστά, δεν μπορείς να γοητεύσεις, δεν μπορείς να σαγηνεύσεις, δεν μπορείς να εκφραστείς με ερωτικό τρόπο. Επομένως, πώς θα παίξεις αυτό το παιχνίδι, αν δεν έχεις μάθει τους κανόνες;

Σε άρθρα που διαβάζεις. Σε συζητήσεις που θα κάνεις με μεγαλύτερες φίλες. Σκέψου, τι άρεσε και τι δεν άρεσε σε κάποιον προηγούμενο παρτενέρ σου. Χρειάζεται μεγάλη παρατηρητικότητα. Πρέπει να συμβουλευτείς πώς αγγίζεις, πώς φροντίζεις τον εαυτό σου.

Τι μπορείς να κάνεις για να σαγηνεύσεις;

Πώς μιλάς σε έναν άνδρα. Πώς κάνεις εμφανή τη δική σου φιλοσοφία της ζωής. Τι ονειρεύεσαι. Υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία πίσω από αυτό το παιχνίδι που πρέπει να τη μάθεις. Και ο έρωτας είναι βασιλικό… παιχνίδι που πρέπει να παίζεται με αρχοντιά.

Πολλές είναι οι γυναίκες που δεν ασχολούνται με το θέμα. Και το ουσιαστικότερο όλων είναι το να εξετάσουν το τι σημαίνει «δίνω στον έρωτα». Έχουν μάθει μόνο να παίρνουν και να είναι όλα έτοιμα. Η γοητεία που πρέπει να ασκήσουν και η προσπάθεια που πρέπει να κάνουν, δεν τους αφορά καθόλου.

Εσύ τι μοναδικό έχεις να προσφέρεις;

Επειδή θα φτιάξουν το μαλλί, θα φτιάξουν το μακιγιάζ και θα βάλουν τη μίνι  φούστα νομίζουν ότι αυτό φτάνει. Αυτό δεν φτάνει. Υπάρχουν χιλιάδες άλλες γυναίκες που προσφέρουν το ίδιο πράγμα. Εσύ τι μοναδικό έχεις να προσφέρεις;

Η γυναίκα για να χτίσει την ερωτική της  αυτοπεποίθηση πρέπει να αρχίσει να παρατηρεί τον κόσμο γύρω της, να έχει τα ενδιαφέροντά της, να μην είναι μόνο ο εαυτός της αλλά να δείχνει έναν πλούσιο εαυτό στον άνδρα, αυτό είναι που προσελκύει και που θα την βοηθήσει στην ερωτική προσέγγιση.

sex-2

Η θηλυκότητα μαθαίνεται;

Η θηλυκότητα, εξάλλου, μαθαίνεται αλλά έξω από την οικογένεια. Γιατί πολλές φορές οι γονείς δεν εκφράζονται ερωτικά. Ο ερωτισμός είναι ένα ταμπού. Συνήθως, λένε στα παιδιά τους να διαβάζουν, να βρουν δουλειά. Την όλη γοητεία της ζωής, όμως, δεν τη μαθαίνουν.

Και πώς θα μπορούσαν να τη μάθουν; Με το να προτρέψουν ας πούμε ένα κοριτσάκι να τραγουδήσει, να χορέψει, να μαγειρέψει, να ντυθεί όμορφα, να βάψει τα νύχια του. Απλοί τρόποι αλλά πολύ σημαντικοί.

Μαριέττα Πεπελάση
ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οι 6 πιο ντροπιαστικές καταστάσεις στο σεξ! Σου έχει συμβεί;

Στάσεις για να κάψεις θερμίδες στο σεξ!

Μπορούν όλες οι γυναίκες να κάνουν squirting την ώρα του σεξ;

Τα 5 παιχνίδια στο σεξ που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσεις

Το πρωινό σεξ: Τα πλεονεκτήματά του και η ιδανική στάση

Σεξουαλικά φετίχ: Η Χρυσή Βροχή και γιατί δεν πρέπει να βάλεις… αδιάβροχο!

Σχετικά άρθρα