Τι να κάνω για να παραμείνει το σεξ τόσο καλό όσο στην αρχή;

Το σεξ στην αρχή μιας σχέσης μοιάζει με αυτό το ρομαντικό και παθιασμένο σεξ που βλέπουμε στις ταινίες. Μυθοποιείς τον σύντροφό σου, «ανάβεις» πριν καν ξεκινήσετε και κάνετε σεξ κάθε φορά που συναντιέστε.

Σε μια σχέση που προχωράει στον χρόνο, το σεξ έχει να κάνει με την οικειότητα και την ασφάλεια που αναπτύσσεται μέσα σε ένα ζευγάρι και είναι διαφορετικό. Τι πρέπει να κάνετε για να είναι καλό;

Τα ζευγάρια που διατηρούν τη σεξουαλική τους ζωή αφιερώνουν συνειδητά χρόνο στο να κάνουν σεξ και το προγραμματίζουν. Η αντίληψη ότι το απρόβλεπτο σεξ είναι το καλύτερο είναι ένας… μύθος.

Κάνε τον να το… ζητάει!

Τα ζευγάρια με μακροχρόνια σεξουαλική ζωή προγραμματίζουν τη συνεύρεση ακριβώς όπως  όταν πρόκειται να πας σε μία παράσταση θεατρική.

Η αναμονή είναι μέρος της απόλαυσης. Τα σεξουαλικώς ικανοποιημένα ζευγάρια ξέρουν επίσης πως η «παράσταση» κάποιες φορές θα είναι εξαιρετική, άλλες μέτρια και άλλες κακή.

Η απόλαυση να είναι αμοιβαία

Πρέπει να είστε ρεαλιστές και να μην πανικοβάλλεστε. Η υγιής και αμοιβαία απόλαυση του σεξ βοηθά να ενδυναμωθούν οι δεσμοί μεταξύ του ζευγαριού.

Όσο περισσότερο αποφεύγεις να κάνεις σεξ, τόσο πιο εγωιστής γίνεσαι και τόσο περισσότερο θα δυσκολευτείς να επιστρέψεις στο «άθλημα».

Κάντε πράξη μια φαντασίωση

Αν τυχόν δεν αισθάνεστε οικειότητα ακόμα, μπορείτε να περιμένετε να περάσει λίγος καιρός ώστε να έχετε κάνει αρκετές φορές σεξ, για να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες και να μην σημειωθούν παρεξηγήσεις.

Τότε ένας από τους δύο μπορεί να πει: «Έχω μία φαντασίωση που ίσως αρέσει και σε σένα. Θες να τη δοκιμάσουμε;». Απλά και χωρίς… υπεκφυγές.

Η πιο συνηθισμένη ερωτική φαντασίωση ενός άνδρα είναι να κάνει έρωτα με παραπάνω από μια γυναίκες. Το άγνωστο των καταστάσεων φαίνεται ότι εξιτάρει, πάντως, και τα δύο φύλα.

Αν δεν κάνουμε σεξ, τι γίνεται;

Τα διαστήματα αποχής είναι και αυτά απαραίτητα. Το σεξ είναι καλύτερο από κάθε ψυχοθεραπευτική συνεδρία. Και υπάρχουν πολλοί γάμοι χωρίς πολύ σεξ. Αλλά ο δεσμός τους είναι γερός και κυριαρχεί η αγάπη, η συντροφικότητα και η αφοσίωση.

Εξάλλου, οι ελεύθερες γυναίκες συχνά ανακαλύπτουν ότι αυτό που τους λείπει περισσότερο δεν είναι το σεξ. Αλλά θέλουν μια στενή σχέση που να τους προσφέρει πολλά συναισθήματα.

*Απαντά η Barry W. McCarthy, Ph.D., Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο «American University in Washington» και η Sandra Leiblum, Ψυχολόγος και συγγραφέας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί μια γυναίκα μπορεί να βαρεθεί το σεξ με τον άνδρα της;

Ποια είναι η πιο συχνή σεξουαλική φαντασίωση των γυναικών;

Πότε ο πόνος την ώρα του σεξ είναι σημάδι για να πας στον γιατρό;

Γιατί μια γυναίκα ντρέπεται για το σώμα της όταν κάνει σεξ;

Φοβάσαι να… δοκιμάσεις νέα πράγματα; Έτσι θα αποκτήσεις ερωτική αυτοπεποίθηση

Αληθινή ιστορία: Γυναίκα… μαριονέτα στα χέρια ενός διαστροφικού άντρα

Σχετικά άρθρα