Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. ο πρίγκιπας Γουίλιαμ
Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. ο πρίγκιπας Γουίλιαμ thumbnail

Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. ο πρίγκιπας Γουίλιαμ


Την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε φαίνεται να στηρίζει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, υποστηρίζοντας ότι «η δυνατότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να ενεργεί από κοινού με άλλες χώρες είναι ουσιώδους σημασίας και συνιστά το θεμέλιο της ασφάλειας και της ευημερίας της».


Ο Ουίλιαμ συνέχισε σε ομιλία του στο Φόρεϊν Όφις, υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, τονίζοντας: «Σε έναν κόσμο όλο και πιο ταραγμένο, η δυνατότητά μας να ενωνόμαστε για να δρούμε από κοινού με άλλες χώρες είναι ουσιώδους σημασίας. Είναι η βάση της ασφάλειας και της ευημερίας μας».


Ο πρίγκιπας «φαίνεται ότι προαναγγέλλει την υποστήριξή του στην εκστρατεία για τη διατήρηση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.», εκτιμά η εφημερίδα The Telegraph.


«Εδώ και αιώνες, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια χώρα εξωστρεφής. Ανέκαθεν επιδιώκαμε να εξερευνήσουμε πέρα από τους ορίζοντες. Έχουμε μακρά και υπερήφανη παράδοση αναζήτησης συμμάχων», πρόσθεσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.


Εάν η βρετανική κυβέρνηση πετύχει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας να καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για να τροποποιήσει τους όρους της συμμετοχής της στην Ε.Ε., το δημοψήφισμα για την παραμονή της ή μη στην Ένωση μπορεί να διεξαχθεί ακόμη και πριν το καλοκαίρι.


Η βασιλική οικογένεια δεν αναμιγνύεται στις πολιτικές υποθέσεις, όμως ορισμένες δηλώσεις μελών της μερικές φορές ερμηνεύονται ως τοποθέτηση πάνω σε συγκεκριμένα, μεγάλα θέματα της επικαιρότητας. hotdoc


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X