Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Πώς να του πεις ότι δε σου αρέσει το σεξ
Πώς να του πεις ότι δε σου αρέσει το σεξ thumbnail

Πώς να του πεις ότι δε σου αρέσει το σεξ

 


Το σεξ στις ταινίες και στα βιβλία που διαβάζουμε παρουσιάζεται συνήθως φλογερό. Στην πραγματική ζωή όμως πολλές φορές μετά βίας καταφέρνουμε να ανάψουμε μια σπίθα. Πώς αντιδράμε όταν το σεξ δεν είναι παθιασμένο; Τι πρέπει να πούμε αν είμαστε απογοητευμένες από την σεξουαλική μας επικοινωνία αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε μια σχέση; Πώς διεκδικούμε αυτό που πραγματικά θέλουμε;


Ο σεξολόγος Logan Levkoff, συγγραφές του βιβλίου «How to get your wife to have sex» υποστηρίζει πως «οι τηλεοπτικές σειρές μας έχουν περάσει μια παραμορφωμένη εικόνα για το πώς πρέπει να είναι το σεξ. Είναι δυνατόν όλοι να κορυφώνουν  και να έχουν απίστευτους οργασμούς κάθε φορά, οτιδήποτε και αν κάνουν; Όταν μεγαλώνει κανείς με αυτή την εικόνα, τότε η εμπειρία από την πραγματική ζωή θα είναι απογοητευτική, υποστηρίζει. Αρχίζει κανείς να σκέφτεται «κάτι δεν πάει καλά με εμένα» ή «κάτι δεν πάει καλά με τον σύντροφό μου».


«Στην πραγματική ζωή, το σεξ δεν μπορεί σχεδόν ποτέ να αναμετρηθεί με το πάθος που βλέπουμε στην μεγάλη οθόνη»  υποστηρίζει η ψυχοθεραπεύτρια, ειδικευμένη σε σεξουαλικά ζητήματα, Isadora Alman. "Οι άνθρωποι δεν νιώθουν ποτέ άβολα. Στην μεγάλη οθόνη δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις τον σύντροφό σου αγκαλιά και να έχει άσχημη αναπνοή"…

Το σεξ είναι μονάχα ο οργασμός; 


«Το σεξ στην πραγματική ζωή δεν είναι τέλειο και δεν ολοκληρώνεται πάντα με μία κοσμογονική κορύφωση-άλλωστε, δεν πρέπει και να γίνεται έτσι», υποστηρίζει ο Levkof «Το καλό σεξ δεν σχετίζεται απαραίτητα με τον οργασμό. Μπορεί να είναι απλά μία εμπειρία γεμάτη συναίσθημα και για τους δύο συντρόφους».Είναι λογικό να μην "τα βρίσκουμε" ερωτικά στην αρχή μιας σχέσης;


Ακόμη και αν όλα τα άλλα στη σχέση σας βαίνουν καλώς, δεν είναι απαραίτητο ότι θα ταιριάζετε απόλυτα και στο κρεβάτι. Εσύ θες να ασχολείται για ώρα μαζί σου στα προκαταρκτικά, εκείνος προτιμά την άμεση διείσδυση. Αυτό είναι συχνό φαινόμενο και ιδιαίτερα όταν είστε στην αρχή της σχέσης, είναι απόλυτα λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Έχετε την ενέργεια, το πάθος και τον ενθουσιασμό, αλλά δεν έχετε ακόμη μάθει ο ένας πώς να λειτουργείτε μαζί.


Τι γίνεται, όμως, με τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί και αντιμετωπίζουν προβλήματα στο κρεβάτι;Μήπως δεν έχετε μάθει να μιλάτε για το σεξ και να διεκδικείτε αυτό που πραγματικά ποθείτε; Αν και μπορούμε να πούμε στον σύντροφό μας ποιο μπλουζάκι μας αρέσει να φοράει, ή πώς αρέσει να περνάμε το χρόνο μαζί του όταν πρέπει να μιλήσουμε για το σεξ η γλώσσα δένεται κόμπος.


«Οι άνθρωποι γίνονται πολύ ευαίσθητοι όταν πρόκειται για το σεξ» υποστηρίζει η ψυχοθεραπεύτρια Rachel Sussman«Φοβούνται μήπως πληγώσουν τα αισθήματα του συντρόφους τους λέγοντας τι τους αρέσει και τι όχι. Αλλά δεν πρόκειται να έχεις αυτό που θες, παρά μόνο αν το ζητήσεις».-Πώς, όμως, λες στον σύντροφό σου τι  σε δυσαρεστεί και τι πραγματικά θέλεις χωρίς να πληγώσεις τον εγωισμό του;


Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα το πεις. Από την στιγμή που δεν θέλεις να τον κάνεις να νιώσει άσχημα για πράγματα που κάνει ή δεν κάνει στο σεξ, μπορείς να ξεκινήσεις λέγοντάς του «Θα μου άρεσε αν…» ή «τι λες να δοκιμάσουμε αυτό;». Επιλέξτε μια χρονική στιγμή που θα αισθανθείτε λίγο πιο άνετα από ότι συνήθως. Ένα μέρος που θα σας χαλαρώσει. Και επιτέλους, δοκιμάστε το. Αλλά πριν μιλήσετε, θα πρέπει να ξέρετε ακριβώς, να έχετε σκεφτεί τι είναι αυτό που σας ενοχλεί στην σεξουαλική σας ζωή. Είναι θέμα τεχνικής; Προσωπικής υγιεινής; Θέμα timing;-Πώς μιλάμε στον σύντροφό μας για το θέμα της δυσοσμίας; 


Για παράδειγμα, αν βρίσκετε απωθητική την μυρωδιά του συντρόφου σας, τότε μπορείτε να του προτείνετε να κάνετε μαζί ένα αρωματικό ντους πριν κάνετε σεξ. Είναι μια καλή αρχή και αφορμή για να δείξετε πόσο σημαντικό είναι για εσάς να μυρίζει όμορφα το ανδρικό σώμα.


 


Αν πάλι αυτό που θα θέλατε είναι περισσότερα προκαταρκτικά, ζητήστε του πιο αργές και αισθησιακές κινήσεις. Η Sussman υποστηρίζει πως "Πριν μιλήσεις στο σύντροφό σου, πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτό που σου αρέσει στο σεξ. Οι γυναίκες, κυρίως, πρέπει να εξερευνούν το σώμα τους. Αυνανιστείτε! Αγοράστε βιβλία και μάθετε τον εαυτό σας πώς να έχετε οργασμό".


 


-Και αν η λεκτική επικοινωνία δεν έχει αποτέλεσμα; 


 


Αν προσπαθήσετε να μιλήσετε στον σύντροφό σας, αλλά και πάλι το σεξ δεν είναι αυτό που θα θέλατε,  τότε τι γίνεται; «Πειραματιστείτε μαζί» υποστηρίζει η Sussman «Μάθετε ο ένας το κορμί του άλλου. Απελευθερωθείτε. Δοκιμάστε τα σεξουαλικά βοηθήματα, δεν είναι κακό.Απελευθερωθείτε. Διαβάστε βιβλία ενημερωθείτε, παρακολουθήστε βίντεο εκπαιδευτικά στο ίντερνετ, όχι πορνό.


Μερικές φορές, το πρόβλημα μπορεί να είναι σωματικό, όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση, όμως άλλες φορές είναι καθαρά θέμα άγχους από τον μεγάλο φόρτο εργασίας και την πίεση στην δουλειά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μη διστάζετε να επισκεφτείτε έναν ειδικό θεραπευτή.


Η προσποίηση της ευχαρίστησης πόσο μπορεί να μας βλάψει;  


Τι κάνετε, όμως, αν ακόμη δεν ικανοποιήστε στο κρεβάτι; Μήπως να προσποιηθείτε; Αν προσποιηθείτε στο σεξ, κάνετε κακό στον ίδιο σας τον εαυτό γιατί δεν θα μάθετε ποτέ τι είναι αυτό που σας ανάβει. Άλλωστε, αργά ή γρήγορα ο σύντροφός σας θα το καταλάβει.


Μπορεί το κακό σεξ να είναι η αιτία που θα διαλύσετε μία σχέση; Πολύ πιθανόν. Μπορεί πραγματικά να αγαπάς κάποιον, αλλά το σεξ να μην είναι ποτέ καλύτερο από το μέτριο. Πρέπει να αποφασίσει κανείς αν θέλει να ζήσει με αυτό.


 


Είναι το σεξ όλη μας η ζωή;


Πριν πάρετε την απόφαση να χωρίσετε, θα πρέπει να ζυγίσετε σωστά όλα τα στοιχεία της σχέσης σας και όχι μόνο το σεξ. « Άλλωστε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή» υποστηρίζει η Sussman «Αν έχεις μία πολύ όμορφη σχέση, αγαπάτε πολύ ο ένας τον άλλο, υπάρχουν παιδιά, αλλά το σεξ δεν είναι  καλό, ίσως και να μπορέσετε να συνεχίσετε να ζείτε έτσι».


Αλλά μη ξεχνάτε. Κάθε ζευγάρι έχει τη δυνατότητα να κάνει τέλειο σεξ, αρκεί να κάνει μία προσπάθεια. Αν είστε και οι δύο σωματικά και ψυχολογικά υγιείς, τότε θα πρέπει να δουλέψετε πάνω σε αυτό. Χρειάζεται εξάσκηση και συζήτηση, αλλά και τη βοήθεια ενός ειδικού όταν κριθεί απαραίτητο. 

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X