Έτσι μπορείς να πεις στον σύντροφό σου ότι δεν θες σεξ

Το σεξ στις ταινίες και στα βιβλία που διαβάζουμε παρουσιάζεται συνήθως φλογερό. Στην πραγματική ζωή όμως πολλές φορές μετά βίας καταφέρνουμε να… ανάψουμε μια σπίθα.

Πώς αντιδράμε όταν το σεξ δεν είναι παθιασμένο; Τι πρέπει να πούμε αν είμαστε απογοητευμένες από την σεξουαλική μας επικοινωνία αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε μια σχέση; Πώς διεκδικούμε αυτό που πραγματικά θέλουμε;

Πώς πρέπει να είναι το σεξ;

Ο σεξολόγος Logan Levkoff, συγγραφές του βιβλίου «How To Get Your Wife To Have Sex» υποστηρίζει πως «οι τηλεοπτικές σειρές μας έχουν περάσει μια παραμορφωμένη εικόνα για το πώς πρέπει να είναι το σεξ». Είναι δυνατόν όλοι να κορυφώνουν και να έχουν απίστευτους οργασμούς κάθε φορά, οτιδήποτε και αν κάνουν;

Όταν μεγαλώνει κανείς με αυτή την εικόνα, τότε η εμπειρία από την πραγματική ζωή θα είναι απογοητευτική, υποστηρίζει. Αρχίζει κανείς να σκέφτεται «κάτι δεν πάει καλά με εμένα» ή «κάτι δεν πάει καλά με τον σύντροφό μου».

Είναι το σεξ στην πραγματική ζωή ίδιο με τις ταινίες;

«Στην πραγματική ζωή, το σεξ δεν μπορεί σχεδόν ποτέ να αναμετρηθεί με το πάθος που βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη», υποστηρίζει η ψυχοθεραπεύτρια, ειδικευμένη σε σεξουαλικά ζητήματα, Isadora Alman. «Οι άνθρωποι δεν νιώθουν ποτέ άβολα. Στη μεγάλη οθόνη δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις τον σύντροφό σου αγκαλιά και να έχει άσχημη αναπνοή».

«Το σεξ στην πραγματική ζωή δεν είναι τέλειο και δεν ολοκληρώνεται πάντα με μία κοσμογονική κορύφωση-άλλωστε, δεν πρέπει και να γίνεται έτσι», υποστηρίζει ο Levkof «Το καλό σεξ δεν σχετίζεται απαραίτητα με τον οργασμό. Μπορεί να είναι απλά μία εμπειρία γεμάτη συναίσθημα και για τους δύο συντρόφους».

Πώς λες στον σύντροφό σου ότι δεν θες σεξ;

Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα το πεις. Από τη στιγμή που δεν θέλεις να τον κάνεις να νιώσει άσχημα για πράγματα που κάνει ή δεν κάνει στο σεξ, μπορείς να ξεκινήσεις λέγοντάς του «Θα μου άρεσε αν…» ή «τι λες να δοκιμάσουμε αυτό;».

Επιλέξτε μια χρονική στιγμή που θα αισθανθείτε λίγο πιο άνετα από ότι συνήθως. Ένα μέρος που θα σας χαλαρώσει. Και επιτέλους, δοκιμάστε το. Αλλά πριν μιλήσετε, θα πρέπει να ξέρετε ακριβώς, να έχετε σκεφτεί τι είναι αυτό που σας ενοχλεί στην σεξουαλική σας ζωή. Είναι θέμα τεχνικής; Προσωπικής υγιεινής; Θέμα timing;

Και αν η λεκτική επικοινωνία δεν έχει αποτέλεσμα;

Αν προσπαθήσετε να μιλήσετε στον σύντροφό σας, αλλά και πάλι το σεξ δεν είναι αυτό που θα θέλατε, τότε τι γίνεται; «Πειραματιστείτε μαζί», υποστηρίζει η Sussman. «Μάθετε ο ένας το κορμί του άλλου. Απελευθερωθείτε. Δοκιμάστε τα σεξουαλικά βοηθήματα, δεν είναι κακό. Διαβάστε βιβλία ενημερωθείτε, παρακολουθήστε βίντεο εκπαιδευτικά στο ίντερνετ, όχι πορνό».

Μερικές φορές, το πρόβλημα μπορεί να είναι σωματικό, όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση. Όμως άλλες φορές είναι καθαρά θέμα άγχους από το μεγάλο φόρτο εργασίας και την πίεση στην δουλειά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μη διστάζετε να επισκεφτείτε έναν ειδικό θεραπευτή.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φοβάσαι να… δοκιμάσεις νέα πράγματα; Έτσι θα αποκτήσεις ερωτική αυτοπεποίθηση

Οι 6 πιο ντροπιαστικές καταστάσεις στο σεξ! Σου έχει συμβεί;

Στάσεις για να κάψεις θερμίδες στο σεξ!

Μπορούν όλες οι γυναίκες να κάνουν squirting την ώρα του σεξ;

Τα 5 παιχνίδια στο σεξ που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσεις

Το πρωινό σεξ: Τα πλεονεκτήματά του και η ιδανική στάση

Σχετικά άρθρα