Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη: Πού μπορεί να σε βοηθήσει
Υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη: Πού μπορεί να σε βοηθήσει thumbnail

Θεοδώρα αναγνώστρια του boro.gr

Υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη: Πού μπορεί να σε βοηθήσει

Καλησπέρα σας,


Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το boro.gr, έχει πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα τόσο της τρέχουσας πραγματικότητας όσο και διαχρονικά. Δεν ξέρω εαν μπορείτε να μου απαντήσετε στο εξής θέμα: Κάποιοι υποστηρίζουν οτι η  υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη  σημαίνει χαμηλό IQ? Για να το διατυπώσω καλύτερα υποστηρίζουν οτι τα ατομα που έχουν υψηλο EQ εχουν χαμηλό IQ και αντίστροφα. 


Πώς μπορώ να μάθω εαν αυτό ισχύει? Θα ήθελα να με παραπέμψετε σε σχετική βιβλιογραφία για να μπορώ να τεκμηριωσω την σωστή άποψη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Απαντά η  Σοφία Αντύπα , Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, www.ipsychology.gr


Σοφία Αντύπα


Καλησπέρα σας, συγκεκριμένη βιβλιογραφία πάνω σε αυτο το θέμα δε γνωρίζω να υπάρχει, ίσως βρείτε κάποια άρθρα, αλλά η διαπίστωση αυτή δεν είναι κάτι τεκμηριωμένο. Δεν σημαίνει πως κάποιος με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, θα έχει χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη, ή το αντίθετο. Αυτό που ίσως έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια είναι πως, η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη βοηθάει εξαιρετικά κάποιον στο χώρο εργασίας. Όπως επίσης, πως κάποιος με εξαιρετικά υψηλό δείκτη νοημοσύνης, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μην έχει πολυ αυξημένο δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης, περισσότερο λόγω συγκεκριμένων ή διαφορετικών ενδιαφερόντων, απο τους άλλους γύρω του. Συνήθως όμως, ο υψηλός δείκτης στο ένα, αντιστοιχεί σε υψηλόδείκτη και στο άλλο.


 


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X