Πότε ο πόνος την ώρα του σεξ είναι σημάδι για να πας στον γιατρό;

Πολλές γυναίκες δεν έχουν ιδέα τι είναι και τι δεν είναι φυσιολογικό. Στην πραγματικότητα, όμως, ο κόλπος είναι ένα μέρος του γυναικείου σώματος, όπως ακριβώς είναι και η καρδιά, ο εγκέφαλος ή τα πόδια. Για αυτό και πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα για την φυσιολογία και τη λειτουργία του.

Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες δεν έχουν πολύ καλή γνώση των γεννητικών τους οργάνων. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καθρεφτάκι για να εξερευνήσεις το αιδοίο και τον κόλπο σου.

Έτσι, θα ξέρεις πώς είναι και θα ξέρεις αν κάποια στιγμή κάτι πηγαίνει στραβά. Ένα σύνηθες λάθος είναι να πιστεύουν οι γυναίκες πως τα ούρα προέρχονται από τον κόλπο. Στην πραγματικότητα, όμως, προέρχονται από μία σχισμή ανάμεσα στην κλειτορίδα και τον κόλπο.

Γιατί οι γυναίκες φρικάρουν αν χάσουν κάτι μέσα στον κόλπο τους;

Το μεγαλύτερο μέρος του κόλπου βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματος. «Πολλές γυναίκες φρικάρουν αν χάσουν κάτι μέσα στον κόλπο τους», υποστηρίζει η γιατρός και συγγραφέας Lissa Rankin. «Έχουν την αίσθηση ότι ο κόλπος δεν τελειώνει πουθενά. Έτσι πανικοβάλλονται αν χάσουν ένα ταμπόν μέσα σε αυτόν!».

Ωστόσο, ο κόλπος είναι αυτοκαθαριζόμενος. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ήπιο σαπούνι ή σαμπουάν. Καλό είναι να μην χρησιμοποιηθεί το τρίψιμο με σφουγγάρι στην ευαίσθητη περιοχή. Μην βρέχετε και μην χρησιμοποιείτε ειδικά καθαριστικά για τον κόλπο σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να καταστρέψει τη φυσική ισορροπία των βακτηρίων στην περιοχή και να δημιουργήσει προβλήματα.

Πόσο ανησυχητικός είναι ο πόνος την ώρα του σεξ;

Ο πόνος την ώρα του σεξ, είναι κάτι που δυστυχώς πολλές γυναίκες αγνοούν. Υποφέρουν σιωπηρά γιατί ντρέπονται να πουν πως βιώνουν κάτι τέτοιο. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία γυναικών, πρέπει να κανονίσεις μια επίσκεψη στον γυναικολόγο, πέρα από τις προγραμματισμένες  εξετάσεις, όποιον πόνο και αν αντιμετωπίσεις.

Αυτό θα σου δώσει τη δυνατότητα και τον χρόνο να κατανοήσεις τι συμβαίνει και να εξηγήσεις τις ανησυχίες σου. Για να αποκτήσεις έναν πολύ καλό γιατρό, φρόντισε να κλείσεις αρχικά ένα αναγνωριστικό ραντεβού και αξιολόγησε αν μπορεί να αναπτυχθεί μια σχέση συμπάθειας με τον εν λόγω γυναικολόγο. Πρέπει να νιώθεις τόσο οικεία, που να μην έχεις κανένα πρόβλημα να αναφέρεις οτιδήποτε σε απασχολεί ή σε προβληματίζει.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φοβάσαι να… δοκιμάσεις νέα πράγματα; Έτσι θα αποκτήσεις ερωτική αυτοπεποίθηση

Οι 6 πιο ντροπιαστικές καταστάσεις στο σεξ! Σου έχει συμβεί;

Στάσεις για να κάψεις θερμίδες στο σεξ!

Μπορούν όλες οι γυναίκες να κάνουν squirting την ώρα του σεξ;

Τα 5 παιχνίδια στο σεξ που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσεις

Το πρωινό σεξ: Τα πλεονεκτήματά του και η ιδανική στάση

Σχετικά άρθρα