Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Tα 5 στάδια που περνάει μια σχέση: Εσείς σε ποιο είστε;
Tα 5 στάδια που περνάει μια σχέση: Εσείς σε ποιο είστε;  thumbnail

Tα 5 στάδια που περνάει μια σχέση: Εσείς σε ποιο είστε;

Τα ζευγάρια πρέπει να περάσουν από πολλά στάδια, στα οποία κάθε φορά εδραιώνεται η σχέση τους, τεστάρονται τα συναισθήματά τους και διαμορφώνονται συμπεριφορές. Όπως αναφέρει η Dr. Susan Campbell, αυτά τα στάδια κρίνουν αν το ζευγάρι αντέχει ή αν εν τέλει χωρίζει.


Στην πρώτη φάση το ζευγάρι βγαίνει ραντεβού και μαθαίνει ο ένας το χαρακτήρα του άλλου. Η χημεία φέρνει κοντά το ζευγάρι, οι χαρακτήρες ίσως το απομακρύνουν. Οι διαφορές όμως είναι ακόμη διαχειρίσιμες, καθώς έχουν να κάνουν με το πόσο συχνά βρίσκονται, ποιος τηλεφωνά πιο συχνά κλπ.


Στη δεύτερη φάση υπάρχει ενδεχομένως κοινή ζωή (συγκατοίκηση). Εκεί μεγαλώνουν οι διαφορές και αν ο έpωτας έχει περάσει, τότε οι άνθρωποι γίνονται πιο δύσκολοι στο να ανεχτούν ή να παραβλέψουν πράγματα. Σε αυτό το στάδιο, το ζευγάρι πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να προσπαθήσει παραπάνω ή όχι.


Στην τρίτη φάση το ζευγάρι σταθεροποιείται ουσιαστικά. Έχει αναγνωρίσει τα λάθη του, έχει αποδεχτεί τις αδυναμίες του άλλου.


Στην τέταρτη φάση το ζευγάρι απολαμβάνει πλήρως την αγάπη, την έχει κάνει κομμάτι της ζωής του. Μάλιστα, σε αυτήν τη φάση συνειδητά μένετε με το έτερόν σας ήμισυ, παρά τα αρνητικά του στοιχεία, που ίσως τελικά να έχετε αγαπήσει!


 
Διαβάστε περισσότερα στο www.e-daily.gr  


Oι 5 φάσεις ενός ζευγαριού σε σχέση | E-Daily.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X