Το φρικιαστικό έγκλημα αποκαλύφθηκε στις αρχές του χρόνου στην καρδιά της Αθήνας. Θύμα ο ναυτικός Βασίλης Κοκκίνης που θεωρείτο αγνοούμενος για έναν χρόνο. Ο άτυχος 63χρονος βρέθηκε κυριολεκτικά κατεψυγμένος μέσα σε ψυγείο, στο διαμέρισμα που διατηρούσε η Βουλγάρα πρώην σύζυγος του και μητέρα του παιδιού του στην Καλλιθέα.


Το πτώμα ανακάλυψε τυχαία δικαστικός επιμελητής που πήγε στο σπίτι να της επιδώσει έξωση, γιατί δεν είχε πληρώσει ενοίκια ενός χρόνου. Η 45χρονη Βουλγάρα- Ρομά Ανέλια Αλεσάντροβα "εξαφανίστηκε" την περίοδο που χάθηκε και ο άνδρας της. Κανείς στην πολυκατοικία δεν κατάλαβε τη φυγή της στην Βουλγαρία.


Ούτε κι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που νοίκιαζεστην οδό Ευαγγελιστρίας, δεν το είχε αντιληφθεί! Ο ίδιος πλήρωνε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μην έχει κοπεί το ρεύμα και ο καταψύκτης με το πτώμα του άνδρα, να λειτουργεί κανονικά.Ο θάνατος του Βασίλή Κοκκίνη οφείλεται σε ασφυξία. Όπως είπε η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού, έφερε δύο προθανάτια τραύματα στο κεφάλι από θλων και αμβλύ όργανο. Φαίνεται ότι το θύμα δέχτηκε δύο χτυπήματα που τον άφησαν αναίσθητο. Στη συνέχεια ο δράστης ή οι δράστες τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον φίμωσαν και τον έβαλαν στον καταψύκτη με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό του θάνατο.


Η έρευνα στη Βουλγαρία


Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει τα αποτελέσματα των ευρημάτων στο διαμέρισμα της φρίκης από τα εγκληματολογικά της εργαστήρια, για να κινήσει τις διαδικασίες έκδοσης της Βουλγάρας.


Σύμφωνα με την εκπομπή "Φως στο Τούνελ" η Βουλγάρα δημοσιογράφος Μπόϊκα Αθανάσοβα αν και έψαξε, δεν κατάφερε  εντοπίσει την γυναίκα – αράχνη Ανέλια Αλεσάντροβα. Από την έρευνα δεν εντοπίστηκαν τα ίχνη της. Αλλά εκτιμά από την έρευνα που έκανε πως οι αρχές της χώρας της ξέρουν που βρίσκεται η Αλεσάντροβα και αναμένουν από τις ελληνικές αρχές τις απαραίτητες ενέργειες.


 Το ιστορικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου


Πριν από περίπου 15 χρόνια ο Βασίλης Κοκκίνης σε ένα ταξίδι του στη Βάρνα της Βουλγαρίας, γνώρισε κι ερωτεύτηκε την 30χρονη τότε Ανέλια. Βοήθησε οικονομικά την ίδια και την οικογένεια της και την έφερε μαζί του στην Ελλάδα για να παντρευτούν και να αποκτήσουν οικογένεια.


Η σύζυγος του είχε και ένα άλλο παιδί από προηγούμενο γάμο της που σήμερα είναι 30 ετών, αλλά δεν είχε καμία επαφή μαζί του. Μία αξιοσημείωτη ακίνητη περιουσία και ένα καλό εισόδημα ήταν η προίκα του άτυχου άνδρα που φέρεται να έβαλε στο μάτι η νεαρή Βουλγάρα. Τα σύννεφα στη σχέση του ζευγαριού που στο μεταξύ είχε αποκτήσει ένα αγοράκι, δεν άργησαν να φανούν.


Η γυναίκα φέρεται να έπαιρνε συχνά το παιδί και να εξαφανιζόταν όσο ο Βασίλης Κοκκίνης έλλειπε σε ταξίδια. Ιδιωτικοί ερευνητές την αναζητούσαν, τεράστια χρηματικά ποσά έκαναν φτερά μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς με πλαστά έγγραφα. Αρπαγή του ανηλίκου αγοριού και ταξίδια του στη Βουλγαρία μέσα σε χαρτόκουτες με λαχανικά. Δίωξη για σωρεία αδικημάτων σε βάρος της γυναίκας και πολλά άλλα, είναι μερικά από τα κομμάτια του μακάβριου παζλ.


Ο ναυτικός όμως της τα συγχωρούσε όλα για χάρη του παιδιού του για να ζει μια ήρεμη ζωή με τη μητέρα του, αφού πια είχαν χωρίσει. Τα τελευταία χρόνια η Αλεσάντροβα αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα με το μικρό της γιο και έμενε σε κοντινό με το θύμα διαμέρισμα στην Καλλιθέα για να μπορεί ο πατέρας να επισκέπτεται τον γιο του.


Το σκηνικό του θανάτου φαίνεται να στήθηκε την Πρωτοχρονιά του 2015. Αδελφικός φίλος του Κοκκίνη τον κάλεσε για φαγητό. Εκείνος του απάντησε πως θα περάσει πρώτα από το σπίτι της Αλεσάντροβα στην οδό Ευαγγελιστρίας για να πάρει το γιο του και να πάνε μαζί. Όμως ο ναυτικός δεν κάθισε ποτέ στο γιορτινό τραπέζι…


Την επόμενη μέρα ο φίλος του ανήσυχος πήγε στο Α.Τ. Καλλιθέας να δηλώσει την εξαφάνιση του τονίζοντας πως το τελευταίο στίγμα του ήταν το σπίτι της Αλεσάντροβα και έπρεπε εκεί να γίνει έρευνα. Οι αστυνομικοί ζήτησαν τη δήλωση εξαφάνισης να την κάνει συγγενικό του πρόσωπο και όχι ο φίλος. Η δήλωση τελικά κατατέθηκε στις 15 Ιανουαρίου από τον αδελφό του. Έρευνα όμως στο διαμέρισμα του θανάτου, δεν έγινε ποτέ…


Τραγική ειρωνεία! Σε άνθρωπο από το στενό του περιβάλλον που τον είχε συμβουλέψει να προσέχει μη τυχόν και η Βουλγάρα αρπάξει πάλι το παιδί και εξαφανιστεί, ο ναυτικός φέρεται να απάντησε: «Μόνο πάνω από το πτώμα μου!».
Πηγή: anikolouli.gr