Χοιρινή μπριζόλα με νιόκι πατάτας και ροκφόρ

<p>Χοιρινή μπριζολίτσα με γεύση και άρωμα Ευρώπης! Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, χωρίς να χρειαστεί να φάτε την μέρα σας στην κουζίνα.</p>
<p> </p>
<div class="rr_infodata"><span class="rr_infotitle">Σερβίρει:</span> 4 άτομα</div>
<div class="rr_infodata"> </div>
<div class="rr_infodata">
<div class="rr_inforatetitle">Προετοιμασία: 10'</div>
<div class="rr_inforatetitle"> </div>
<div class="rr_inforatetitle">Mαγείρεμα: 30'</div>
</div>
<div class="rr_inforatetitle"> </div>
<div class="rr_inforatetitle"> </div>
<div class="rr_inforatetitle">
<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού</li>
<li class="rr_method_list">1 σακουλάκι φρέσκα νιόκι πατάτας (υπάρχουν στα ψυγεία των super market)</li>
<li class="rr_method_list">1 τριγωνάκι μπλε τυρί</li>
<li class="rr_method_list">1 μικρή κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών</li>
<li class="rr_method_list">1 αυγό καλά χτυπημένο</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι, πιπέρι</li>
<li class="rr_method_list">αρωματικά βότανα για το μαρινάρισμα του κρέατος</li>
</ul>
<p> </p>
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Μαρινάρουμε τις μπριζόλες με τα βότανα και τις κρατάμε σκεπασμένες στο ψυγείο για 2-3 ώρες.</li>
<li class="rr_method_list">Στη συνέχεια τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στη σχάρα, τα κάρβουνα ή στο τηγάνι με 1 κ.γλ. ελαιόλαδο.</li>
<li class="rr_method_list">Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βράζουμε τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.</li>
<li class="rr_method_list">Στραγγίζουμε τα νιόκι καλά καλά.</li>
<li class="rr_method_list">Στο ίδιο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.</li>
<li class="rr_method_list">Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το τυρί και ανακατέβουμε καλά μέχρι να λιώσει.</li>
<li class="rr_method_list">Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.</li>
<li class="rr_method_list">Κατεβάζουμε το κατσαρόλι από την φωτιά.</li>
<li class="rr_method_list">Χτυπάμε το αυγό πάρα πολύ καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας δυνατά για να μην κόψει.</li>
<li class="rr_method_list">Ξαναβάζουμε για 1 λεπτό την κατσαρόλα στη φωτιά, ίσα-ίσα για να παστεριωθεί το αυγό.</li>
<li class="rr_method_list">Το ξανατραβάμε και αφού ηρεμήσει ο βρασμός ρίχνουμε μέσα τα νιόκι κι ανακατεύουμε καλά με μια τρυπητή κουτάλα.</li>
<li class="rr_method_list">Σερβίρουμε καυτό.</li>
</ol>
<p> </p>
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p> Προτιμήστε την μπριζόλα ψητή, γιατί τηγανιτή γίνεται λίγο βαριά.</p>
<p>Δεν το έχω δοκιμάσει, ωστόσο πιστεύω πως θα είναι πολύ ωραίο και με γάλα καρύδας αντί για κρέμα και με προσθήκη μπόλικου κάρυ. Πιο έθνικ αποτέλεσμα.</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: Οι συνταγές της Παρέας</p>
</div>
</div>
<div class="rr_inforatetitle"> </div>
<div class="rr_inforatetitle"> </div>

Σχετικά άρθρα