"Η μητέρα μου έχει σχέση με Αλβανό προικοθήρα…"

Αναγνώστης μας, μας έθεσε ένα προσωπικό οικογενειακό του θέμα, ζητώντας τις συμβουλές των ειδικών μας.

Η μητέρα μου είναι 63 χρονών, είναι χήρα εδώ και 4 χρόνια. Πέρισυ είχε μια σχέση με έναν Αλβανό 40 χρονών. Εγώ και η αδελφή μου της είπαμε ότι δεν συμφωνούσαμε με αυτή τη σχέση γιατί αυτός έχει οικογένεια στην Αλβανία και εδώ δεν εργάζεται πράγμα περίεργο το πως ζει . Τελικά χωρίσανε εξαιτίας του γιατί αυτός αραβωνιάστηκε μια κοπέλα που είχε χρήματα .Τελικά από ότι έμαθα χώρισε και με αυτήν αφού της πήρε 10000 ευρώ. Τώρα αυτός ξανά έχει σχέση με τη μητέρα μου που παρεπιπτώντως η μητέρα μου είναι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση. Στην αρχή μας το έκρυβε αλλά επειδή ζούμε στην Κέρκυρα γρήγορα το μάθαμε και εγώ και η αδερφή μου.Την μεγάλη εβδομάδα πήγαμε σπίτι της εγώ και η αδελφή μου μαζί με τα παιδιά μας στο σπίτι της το οποίο είναι το πατρικό μας , για να πάμε να κάνουμε κάτι δουλειές και ενώ το ήξερε από την προηγούμενη μέρα άρχισε την γκρίνια για το ότι δεν μπορούσε να μαγειρέψει για μας. Ωστόσο όλο το χειμώνα έτρωγε σπίτι μας και της ήταν πολύ κουραστικό να κάνει και για μας.Δεν θέλει να μας βοηθάει σε τίποτα ούτε να κρατήσει έστω μια μέρα τα εγγόνια της. Ωστόσο την έχουμε πιάσει πολλές φορές να μαγειρεύει και να πλένει τα ρούχα της σχέσης της. Πιστεύω ότι αυτός την εκμεταλλεύεται. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν μιλάω μαζί της χωρίς βέβαια να έχω μιλήσει για αυτό το θέμα. Δεν τη περνώ τηλέφωνο ούτε αυτή εμένα.Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε πως να το χειριστώ το όλο ζήτημα.

Αγαπητέ αναγνώστη, ζητήσαμε τη γνώμη της συνεργάτιδά μας, ψυχολόγου ψυχοθεραπεύτριας κυρίας Μαριέττας Πεπελάση.

 

 

 

 

 

Κατ’ αρχάς, θα έπρεπε o αναγνώστης μας να δει ένα δικηγόρο, δηλαδή να δει πώς μπορεί να προστατέψει τη μητέρα νομικά, ώστε να μην χαθούν χρήματα και να μην την εκμεταλλευτεί ο Αλβανός. Πρέπει να δει αν εκείνος είναι εδώ νόμιμα, να κάνουν μία κίνηση προς τη νομική πλευρά δηλαδή, χωρίς να ενημερώσουν τη μητέρα, απλά να πάρουν πληροφορίες, να δουν τι είναι αυτό το άτομο.

Η μητέρα τους έχει ξεσηκωθεί με τον Αλβανό και για κείνη, τώρα πια στα 63 της, η προσωπική της ζωή είναι πολύ πιο σημαντική από τα παιδιά, τα εγγονάκια και την οικογένειά της, και ό,τι θα προσέφερε σ’ αυτούς το δίνει στον φίλο της  γιατί προφανώς έχει ανάγκη τα λόγια του, την τρυφερότητά του, εισπράττει μία ευχαρίστηση.

Θα πρέπει, λοιπόν, ο γιος κι η κόρη να μην σταματήσουν να έχουν επαφή με τη μητέρα τους, να την παίρνουν τηλέφωνο, να την πάρουν ένα βράδυ να βγουν μια βόλτα, να επικοινωνήσουν μαζί της, να μην της κρατήσουν κακία επειδή κοιτάζει την προσωπική της ζωή, ώστε να νιώσει η γυναίκα ότι έχει οικογένεια που αποδέχεται τον τρόπο ζωής της.Και από κει και πέρα, όμως, να δουν πώς μπορούν να διαφυλάξουν οικονομικά τη μητέρα τους.

Αυτήν τη στιγμή η μάνα τους είναι σαν να είναι ένα παιδάκι 13 χρονών, και πρέπει να της συμπαρασταθούν. Από πού κι ως πού ένας άνθρωπος 63 χρονών επιβάλλεται να θυσιάζεται για τα παιδιά του ή για τα εγγόνια του; Οφείλουμε να σεβαστούμε τη μητέρα η οποία αναζητά την προσωπική της ευτυχία. Ο αναγνώστης μας πρέπει να δώσει σημασία στο ότι η σχέση με τη μητέρα του είναι σχέση δυο ενηλίκων. Αν δείξει κατανόηση στις επιθυμίες της, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της μητέρας και θα την προστατέψει από πιθανή εκμετάλλευση.

Η συγκεκριμένη γυναίκα δηλώνει ερωτευμένη. Γιατί αν αυτό γινόταν από έναν άνδρα, θα ήταν αποδεκτό και τώρα με τη μαμά δεν είναι; Αλλά κάποια στιγμή ξυπνάει κι η μητέρα και έχει τις δικές της ανάγκες, τις δικές της επιθυμίες, ξυπνάει ένας καταπιεσμένος άνθρωπος. Δεν πρέπει να το σεβαστούμε αυτό;

Σχετικά άρθρα