Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Χαρτιά με οδηγίες στέλνουν τους πρόσφυγες στα Εξάρχεια και στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]
Χαρτιά με οδηγίες στέλνουν τους πρόσφυγες στα Εξάρχεια και στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]  thumbnail

Χαρτιά με οδηγίες στέλνουν τους πρόσφυγες στα Εξάρχεια και στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]

Χιλιάδες μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας, μετά τη χθεσινή απόφαση των Σκοπίων να κλείσουν τα σύνορα (αναμένεται να ανοίξουν αργότερα σήμερα). 


Στην Αττική μόνο είχαν εγκλωβιστεί πάνω από 1.200 μετανάστες, που χθες διανυκτέρευσαν στο κέντρο φιλοξενίας του Σχιστού και εδώ και λίγες ώρες, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα, άρχισαν να επιβιβάζονται σε λεωφορεία, ορισμένοι ακόμη και σε ταξί, για να ταξιδέψουν ως την Ειδομένη και από εκεί να ακολουθήσουν τον δρόμο για το ευρωπαϊκό τους όνειρο. 


Χαρτιά με οδηγίες


Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι βρέθηκαν στον χώρο, πεταμένα κάτω, χαρτιά τα οποία, όπως φαίνεται, αποτελούσαν κάτι σαν… οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθούν και πού να απευθυνθούν για βοήθεια οι πρόσφυγες, σε περίπτωση που χαθούν στην Ελλάδα. 


Στα χαρτιά αυτά υπάρχει ένας χάρτης της Ελλάδας, με την Ειδομένη να είναι σημειωμένη με «Χ» πάνω σε αυτούς, ενώ αναγράφονται και δυο διευθύνσεις «Squat», που, όπως εξηγείται στο ίδιο χαρτί, πρόκειται για αυτοδιαχειριζόμενες υπηρεσίες στέγασης για πρόσφυγες. 


Η διεύθυνσή του στη Θεσσαλονίκη είναι Λαμπράκη 186. Πριν ήταν ορφανοτροφείο, ρωτήστε πού είναι «Το Ορφανοτροφείο». Πάρτε τη λεωφορειακή γραμμή 14. Η στάση ορφανοτροφείο είναι ακριβώς μπροστά από το κατάλυμα. 


Η διεύθυνση του καταλύματος στην Αθήνα είναι Νοταρά 26 στα Εξάρχεια.
Σε αυτό το κτίριο των Εξαρχείων, μάλιστα, στις αρχές του έτους είχε κάνει οδοιπορικό το Al Jazeera. Είχε βρεθεί στο κτίριο των Εξερχείων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα κτίριο  πρώην εφορίας που έχουν καταλάβει αναρχικοί, στο ισόγειο του οποίου έχουν βρει καταφύγιο αρκετοί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.


Οι περισσότεροι, εξηγούσε τότε το Al Jazeera, «είναι Ιρανοί, ενώ άλλοι κατάγονται από την Αλγερία και το Μαρόκο. Κάποιοι άλλοι είναι Σύροι και Αφγανοί που έχουν πρόβλημα με τα χαρτιά τους. Πολλοί περιμένουν χρήματα από το σπίτι τους για να καταφέρουν να βρουν μία διέξοδο την οποία θα τους προσφέρουν, όπως σημειώνεται, πιθανότατα οι διακινητές στην πλατεία Βικτωρίας». 


Μάλιστα, το Al Jazeera είχε δημοσιεύσει και σχετικές φωτογραφίες: 


Τ

Έλληνες και ξένοι εθελοντές μαγειρεύουν καθημερινά για τους πρόσφυγες


Τα δωμάτια του κτιρίου όπου στεγαζόταν μία εφορία έχουν μετατραπεί σε κοιτώνεςinews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X