Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Θέση εργασίας με 190.000 δολάρια…και κανείς δεν ενδιαφέρεται!
Θέση εργασίας με 190.000 δολάρια...και κανείς δεν ενδιαφέρεται! thumbnail

Θέση εργασίας με 190.000 δολάρια…και κανείς δεν ενδιαφέρεται!

Αν σας έλεγαν ότι υπάρχει θέση με ετήσιο εισόδημα 190.000 δολάρια, εργασίαμόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, διακοπές τρεις μήνες τον χρόνο και καθόλου νυχτερινές βάρδιες ποια θα ήταν η απάντησή σας;


Kι όμως κανένας πολίτης της Νέας Ζηλανδίας δεν ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με τον γιατρό που προσφέρει τη συγκεκριμένη θέση. Ο λόγος; H τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το ιατρείο.


Συγκεκριμένα, το ιατρείο βρίσκεται στην μικρή απομονωμένη πόλη Tokoroa, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, γεγονός που κάνει τους υποψήφιους γιατρούς να αδιαφορούν για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.


Από την άλλη, ο 61χρονος Βρετανός χειρουργός Alan Kenny, που προσφέρει τη θέση ζει και εργάζεται στην πόλη των 13.600 κατοίκων, επί 30 χρόνια, δηλώνει πως έχει φτάσει στα όρια του, επειδή δεν βρίσκει βοηθό παρά τα όσα προσφέρει.


Ο γιατρός επίσης αναφέρει στην εφημερίδα New Zealand Herald ότι κατά καιρούς έχουν εργαστεί στο ιατρείο του γιατροί από το εξωτερικό, αλλά οι γιατροί από την χώρα αρνούνται να εργαστούν στην περιοχή, επειδή είναι απομονωμένη, με ελάχιστες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, ελλιπή πρόσβαση στο διαδίκτυο και ελάχιστες κοινωνικές δραστηριότητες.


 


Πηγή: www.enikos.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X