Αρχική / Διατροφή / Food therapy / Ανάκληση προϊόντων από τη Mars σε 55 χώρες
Ανάκληση προϊόντων από τη Mars σε 55 χώρες thumbnail

Ανάκληση προϊόντων από τη Mars σε 55 χώρες

Την ανάκληση προϊόντων της, κυρίως Mars και Snickers, που παράγονται στην Ολλανδία, ανακοίνωσε η αμερικανική σοκολατοποιία Mars, αφότου ένας καταναλωτής βρήκε κομμάτι πλαστικού σε προϊόν του ομίλου. Η ανάκληση αφορά 55 χώρες


«Θέλουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο καταναλωτές που αγόρασαν κάποιο από τα προϊόντα αυτά να το καταναλώσουν», αναφέρει η Mars σε δήλωση που ανήρτησε στη γερμανική ιστοσελίδα της.


«Απ” ό,τι γνωρίζουμε, η ανάκληση αφορά 55 χώρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ελίνε Μπάιφελντ, υπεύθυνη του ομίλου για την Ολλανδία, προσθέτοντας πως η ανάκληση αφορά αποκλειστικά προϊόντα που παράγονται στην Ολλανδία, σε εργοστάσιο της Mars στην πόλη Φέγκελ (νότια Ολλανδία), και προορίζονται για εξαγωγή.


Σε προηγούμενη ανακοίνωση, αναφερόταν πως στη Γερμανία η ανάκληση αφορά όλες τις μπάρες Mars και Snickers, τις Milky Way Mini και Miniatures, καθώς και ορισμένες καραμέλες Celebrations, των οποίων η ημερομηνία λήξης κυμαίνεται από 19 Ιουνίου 2016 έως 8 Ιανουαρίου 2017.


Δεν έχει γίνει γνωστός ο συνολικός όγκος των προϊόντων που ανακαλούνται, ούτε οι οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η ανάκληση.


Μεταξύ των χωρών που τους αφορά η ανάκληση είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Βρετανία, το Βέλγιο, η Ιταλία και η Ισπανία.


Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα καλούνται να επικοινωνήσουν με τη Mars, τηλεφωνικά ή μέσω ίντερνετ.


Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EPA/FEDERICO GAMBARINI

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X