Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στα μπλόκα οι αγρότες – Κλειστά Τέμπη , Ισθμός , Προμαχώνας – Που υπάρχουν προβλήματα
Στα μπλόκα οι αγρότες - Κλειστά Τέμπη , Ισθμός , Προμαχώνας - Που υπάρχουν προβλήματα  thumbnail

Στα μπλόκα οι αγρότες – Κλειστά Τέμπη , Ισθμός , Προμαχώνας – Που υπάρχουν προβλήματα

Σκληρή γραμμή τηρούν οι αγρότες, οι οποίοι, παρά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εκτιμούν ότι δεν υπήρχε μετακίνηση, στις δικές τους θέσεις. 

Η πλειοψηφία των αγροτών είναι ανικανοποίητοι και όπως λένε δεν κάνουν πίσω εάν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους.


Η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων για την συνάντηση με τον πρωθυπουργό

«Μέτρα που δεν δίνουν καμία διέξοδο στους μικρομεσαίους αγρότες που παλεύουν για την επιβίωση τους» χαρακτηρίζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά την συνάντηση εκπροσώπων μπλόκων με τον πρωθυπουργό την Δευτέρα, η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

Παράλληλα στο πλαίσιο της ανακοίνωσης τα «πυρά» στρέφονται εκτός από την κυβέρνηση και προς τους αγρότες που συμμετείχαν στην συνάντηση και «αλληλοπεδηκλώνονταν στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ποιός θα μπει πρώτος μέσα», και οι οποίοι, όπως αναφέρεται, «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι» και δεν βρήκαν ούτε μια κουβέντα να πουν για να καταγγείλουν – έστω για τα προσχήματα – την κυβέρνηση βγαίνοντας από την συνάντηση».

Οι αγρότες, που μετά την σύσκεψη εκπροσώπων 69 μπλόκων την Κυριακή στην Νίκαια, έχουν ζητήσει ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό- χωρίς όμως να έχουν πάρει μέχρις στιγμής απάντηση- επανέρχονται στο θέμα και ζητάνε συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση στα πέντε αιτήματα που έχουν θέσει. 

Τονίζουν δε, ότι «η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων εκφράζει τα πραγματικά αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών κι αυτά θα διεκδικήσει μέχρι τέλους». Ενώ δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και αναφέρονται στην σημερινή μαζική μετάβαση αγροτών τόσο από την Νίκαια όσο και από άλλα μπλόκα στον Προμαχώνα.

Σκληραίνουν την στάση τους στα Τέμπη

Ως «συνάντηση του απόλυτου τίποτα» χαρακτηρίζουν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών την συνάντηση που είχε προχθές αντιπροσωπεία αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το βράδυ της Τρίτης. 

Μάλιστα οι αγρότες χαρακτηρίζουν «αδιάβαστους» και «ψεύτες» τους υπουργούς και «εγκλωβισμένο» τον πρωθυπουργό και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους, καλώντας και τους αγρότες των άλλων μπλόκων αλλά και λοιπές κοινωνικές ομάδες να πυκνώσουν τις τάξεις τους, «για την επιβίωση όλων και κυρίως της χώρας».


Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Με άδεια χέρια και χωρίς ελπίδα μας επέτρεψε ο κ Τσίπρας να φύγουμε μετά την πολυπόθητη συνάντηση που θα μείνει στην ιστορία ως η «συνάντηση του απόλυτου τίποτα».

Από σήμερα (χθες) μένουμε με τα ίδια προβλήματα στην πλάτη μας-ενδεχομένως και με λίγα παραπάνω-καθώς δεν έγινε καμία πρόταση σχετικά με τα προβλήματα που μας καίνε. Απελπιστικά μόνος ο πρωθυπουργός εγκλωβισμένος από τους αδιάβαστους και ψεύτες υπουργούς του, απογοήτευσε το σύνολο των εδώ και 35 μέρες εξεγερμένων αγροτών όλης της Ελλάδας. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα οδηγεί το καράβι στα βράχιά οι δε δηλώσεις της κ Γεροβασίλη αποτελούν εμπαιγμό.

Σαν Έλληνες αγρότες που σεβόμαστε τη δουλειά μας και αγαπάμε τη χώρα μας δεν έχουμε άλλη επιλογή από την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας. Καλούμε όλα τα μπλόκα της χώρας, όλους τους συναδέλφους κα όλες τις κοινωνικές ομάδες να συνταχθούν σε έναν αγώνα για τη ζωή και την επιβίωση όλων μας αλλά κυρίως της χώρας μας. Συνεχίζουμε δυναμικά και μαχητικά».

Οι αγρότες των Τεμπών που από χθες το πρωί έχουν σκληρύνει περισσότερο την στάση τους, εξακολουθούν να διατηρούν κλειστή επ αόριστον την κοιλάδα των Τεμπών αλλά και την γέφυρα του Πηνειού στην διασταύρωση με το Στόμιο, έχοντας προκαλέσει από το μεσημέρι κυκλοφοριακό έμφραγμα καθώς «αχρήστευσαν» και την εναλλακτική διαδρομή από τον παραλιακό άξονα του νομού που είναι και η πιο σύντομη.

Κλειστή η Ε.Ο. στον Ισθμό

Κλειστή παραμένει από τα τρακτέρ του μπλόκου του Ισθμού η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου ενώ οι αγρότες εκεί, προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με κάθοδο στην Αθήνα αλλά και με αποκλεισμούς εφοριών και τραπεζών.

Κλειστό επ’ αόριστον το τελωνείο του Προμαχώνα

Τον επ’ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αποφάσισε για τα φορτηγά και τις νταλίκες σε πρώτη φάση, η γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Σήμερα στο τελωνείο του Προμαχώνα πρόκειται να μεταβούν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα και το μπλόκο της Νίκαιας να δίνει δυναμικά το παρόν σε ένδειξη συμπαράστασης.


Κλειστό το τελωνείο της Εξοχής

Σε συντονισμό με όλα τα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το μπλόκο του τελωνείου της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προχώρησε σε επ’ αόριστον αποκλεισμό από τις 22.00 χθες το βράδυ, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να αντιδρούν στις θέσεις της κυβέρνησης στον κλάδο.

«Παραμένουμε αμετακίνητοι στο μπλόκο περιμένοντας τον ειλικρινή διάλογο ή ό, τι άλλο θέλει η κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο της Εξοχής, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου.

Τονίζεται ότι, ενώ κατά τη διάρκεια μίας ημέρας, από το τελωνείο της Εξοχής περνούν 50 έως 100 φορτηγά και νταλίκες, πλέον με τον αποκλεισμό του τελωνείου στον Προμαχώνα η κίνηση έχει αυξηθεί σημαντικά, σε 50 φορτηγά ανά ώρα.

Επ' αόριστον αποκλεισμός στον κόμβο Μικροθηβών

Απόφαση των αγροτών στις Μικροθήβες είναι ο αποκλεισμός του κόμβου και των παράδρομων να διαρκέσει επ αόριστον. Μάλιστα στις σκέψεις τους είναι να κλείσουν και την παλιά Εθνική Οδό Βόλου-Αθήνας που αποτελεί εναλλακτική διαδρομή κίνησης των οχημάτων.

«Επικοινωνιακό τρικ η συνάντηση στο Μαξίμου» λένε οι αγρότες του Έβρου

Την απόφασή τους να συνεχίσουν να αντιμάχονται τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το ασφαλιστικό, απόλυτα συσπειρωμένοι, ακόμη πιο δυναμικά και με κινητοποιήσεις που διαφοροποιούνται από ότι έχει προηγηθεί, διατράνωσαν ομόφωνα κατά την χθεσινοβραδινή συνέλευσή τους στις Φέρες, οι αγρότες των δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Διδυμοτείχου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η μετακίνηση του «μπλόκου» από το τελωνείο των Κήπων και η ένωσή του με το μπλόκο στην περιοχή του αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης. 

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, καταδικάζουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης ομόφωνα, εντείνουμε τον αγώνα, κατεβάζουμε κι άλλα τρακτέρ στα μπλόκο. Αλλάζουμε τη μορφή των κινητοποιήσεών μας αφενός γιατί είδαμε ότι δεν συγκινούνται οι κυβερνώντες και αφετέρου γιατί δεν θέλουμε να ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας και οι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι. Στόχος μας παραμένει η πίεση προς τους βουλευτές του νομού και την κυβέρνηση, πάντα μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια, ώστε να εισακουστούμε», εξηγεί.

Την Τετάρτη το απόγευμα, μετά τις 7.00, οι αγρότες προγραμματίζουν να καταλάβουν με τα τρακτέρ τους το κέντρο της Αλεξανδρούπολης με επίκεντρο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου αναφέρθηκε και στην απόφαση των αγροτών να απευθύνουν πρόσκληση σε διάλογο στους βουλευτές του νομού. «Αφού τόσος λόγος γίνεται για διάλογο καλούμε κι εμείς τους βουλευτές του νομού σε έναν ανοιχτό διάλογο, όποια μέρα επιλέξουν εντός της εβδομάδας, στο αμφιθέατρο του δήμου Αλεξανδρούπολης. Εμείς θα διασφαλίσουμε τη δημοκρατικότητα και η συζήτηση θα γίνει παρουσία όχι μόνο των αγροτών αλλά των πολιτών και των ΜΜΕ. Θα τους καλέσουμε να καθίσουν μαζί μας και να μας πούνε τις προτάσεις τους, να απαντήσουν επί των προβλημάτων των αγροτών. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί οι κατεστραμμένες από τις πλημμύρες καλλιέργειες; Πότε και πόσο θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που έχασαν τα κοπάδια τους από την οζώδη δερματίτιδα;».
 
Ο κ. Αλεξανδρής χαρακτήρισε τη  συνάντηση εκπροσώπων μερίδας των αγροτικών μπλόκο με τον πρωθυπουργό ως «ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης για να εμφανίσει μέτρα και προτάσεις που όσοι γνωρίζουν το αγροτικό αντικείμενο το θεωρούν αστείο και εμπαιγμό».
Πηγή: www.real.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X