Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Βαρουφάκης: Είμαι πολύ περήφανος που ηχογράφησα το Γιουρογκρούπ (ΒΙΝΤΕΟ)
Βαρουφάκης: Είμαι πολύ περήφανος που ηχογράφησα το Γιουρογκρούπ (ΒΙΝΤΕΟ) thumbnail

Βαρουφάκης: Είμαι πολύ περήφανος που ηχογράφησα το Γιουρογκρούπ (ΒΙΝΤΕΟ)
Είμαι πολύ περήφανος που το έκανα αυτό, πολύ περήφανος. Και όποιος θέλει μπορεί να με προκαλέσει!


«Πολύ περήφανος» που ηχογράφησε τους συναδέλφους του ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών στα Eurogroup κατά την διάρκεια της θητείας του, δηλώνει ο Γιάννης Βαρουφάκης.


«Είμαι πολύ περήφανος που το έκανα αυτό, πολύ περήφανος. Και όποιος θέλει μπορεί να με προκαλέσει», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Euronews. Όπως εξηγεί, πήρε την απόφαση αυτή μετά την πρώτη συνεδρίαση που πήρε μέρος, η οποία κράτησε δέκα ώρες και αμέσως μετά έμαθε πως δεν τηρούνται πρακτικά.


«Χρειαζόταν τις ηχογραφήσεις για να μπορώ να ενημερώνω τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο για όσα λέγονταν στις κλειστές συνεδριάσεις, γι αυτό επέλεξα λοιπόν την ηχογράφηση, μέσω του κινητού του τηλεφώνου». Πάντως επισημαίνει πως δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις αυτές.


«Άκουσα να λέγονται πράγματα εκεί μέσα από υπουργούς και ανώτατους αξιωματούχους που ποτέ δεν θα έλεγαν αν ο λαός που τους έστειλε εκεί, που πληρώνει τους μισθούς τους και τους ψήφισε, μπορούσε να παρακολουθεί και να ακούσει», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνοντας πως εάν οι συνεδριάσεις του Eurogroup μεταδίδονταν απευθείας στο ευρωπαϊκό κοινό, τότε η έκβαση των πραγμάτων θα ήταν διαφορετική.


Στην ερώτηση αν «κατέστρεψε την Ελλάδα» απάντησε: «Εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα ήμουν στην φυλακή, όχι στην καρδιά ενός δημοκρατικού ευρωπαϊκού κινήματος, σωστά»;

 


 

 

Πηγή: www.madata.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X