Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Πόνος πίσω από τα μάτια – Τι σημαίνει;
Πόνος πίσω από τα μάτια - Τι σημαίνει; thumbnail

Λουκάς, 48 ετών

Πόνος πίσω από τα μάτια – Τι σημαίνει;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Έχω πονοκεφάλους πίσω απο τα μάτια και συνεχίζεται σαν δυο παραλληλες γραμμές στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Τι συμβαίνει;

Στο ερώτημα απάντησε ο Κύριος Τεντολούρης, Παθολόγος


 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτό που πιθανώς περιγράφετε είναι κεφαλαλγία τάσης, που αποτελεί τη συχνότερη μορφή πρωτοπαθούς κεφαλαλγίας. Η αθροιστική κεφαλαλγία και η ημικρανία αποτελούν άλλους τύπους πρωτοπαθούς κεφαλαλγίας, που χαρακτηρίζονται από πολύ πιο έντονο πόνο και συνοδεύονται και από άλλα συμπτώματα. 

Η κεφαλαλγία τάσης πρόκειται για έναν ήπιο ως μέτριας έντασης πονοκέφαλο, που συχνά περιγράφεται ως συσφικτικός ή πιεστικός, ξεκινάει από το μέτωπο και συνεχίζεται στους κροτάφους ως το πίσω μέρος του κεφαλιού. Συνήθως σχετίζεται με κακή στάση του σώματος ή του αυχένα, με το άγχος και την κούραση. Αν οι πονοκέφαλοι είναι σποραδικοί και ήπιοι μπορούν να υφεθούν με απλά παυσίπονα. Σε περίπτωση όμως που οι πονοκέφαλοι είναι συχνοί, μεγάλης έντασης ή συνοδεύονται και από άλλα νευρολογικά συμπτώματα, όπως αδυναμία σε άνω ή κάτω άκρα, διπλωπία, είναι σκόπιμο  να επισκεφτείτε έναν νευρολόγο.

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X