Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προκλητική ανακοίνωση του Αυστριακού ΥΠΕΞ για την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως
Προκλητική ανακοίνωση του Αυστριακού ΥΠΕΞ για την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως   thumbnail

Προκλητική ανακοίνωση του Αυστριακού ΥΠΕΞ για την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως


Αιχμηρή απάντηση της Βιέννης στην ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι "η Αυστρία κατανοεί την ένταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αφού αυξάνεται η πίεση προς την Ελλάδα, για να συνεργαστεί αυτή σε έναν περιορισμό της προσφυγικής ροής". 


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την ανάκληση για διαβουλεύσεις της ελληνίδας πρέσβεως στη Βιέννη κ. Αλειφέρη, υπογραμμίζει ότι είναι δικαίωμα κάθε χώρας να ανακαλεί τους διπλωμάτες της, ενώ εκφράζει την ελπίδα πως τώρα θα υπάρξει αλλαγή σκέψης στους Έλληνες.


"Βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση μία ευκαιρία, να ενημερώσει η πρέσβης τους Έλληνες υπευθύνους ως προς την κατάσταση και τις προκλήσεις για τις χώρες προορισμού της προσφυγικής ροής, όπως είναι η Αυστρία", τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία μετέδωσε το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA), και προστίθεται ότι η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που κατευθύνονται προς το Βορρά.


Στο ίδιο ανακοινωθέν, που αναμετάδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογραμμίζεται ότι "η Αυστρία κατανοεί την ένταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αφού αυξάνεται η πίεση προς την Ελλάδα, για να συνεργαστεί αυτή σε έναν περιορισμό της προσφυγικής ροής".
cnn

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X