Γιατί οι άνδρες μετά τα 50 «ψάχνουν» για σεξ με μικρότερες;

Η κρίση γύρω στα 50 είναι συνηθισμένο φαινόμενο και ενίοτε αναμενόμενο. Οι άνδρες όσο μεγαλώνουν ψάχνουν τη χαμένη νιότη στις πιο μικρές γυναίκες; Και οι γυναίκες; Αναζητούν και εκείνες πιο μικρούς συντρόφους;

Ένα ώριμο ζευγάρι, συζητάει τα προβλήματα, τα μοιράζεται. Οι άνδρες βέβαια έχουν μεγαλύτερο άγχος αλλά δεν μιλούν τόσο για αυτό, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ.

Τι φοβούνται οι άνδρες και αντιδρούν έτσι;

Από εκεί και πέρα επίσης μιλούν για το τι θα κάνουν από εδώ και μπρος. Κάνουν σχέδια και έτσι σιγά σιγά, το ξεπερνούν, το παίρνουν απόφαση και μετά μπαίνουν στα ήρεμα νερά της επόμενης δεκαετίας. Αν δεν μπορούν  να βρουν λύσεις, πηγαίνουν στους ειδικούς.

Πιάνει η γυναίκα τον άνδρα να συνομιλεί στο κινητό με μια άλλη γυναίκα. Μπορεί να το έχει κάνει και μία και δυο φορές αυτό ο άνδρας της. Ο άνδρας σε αυτή την ηλικία περνά μια δύσκολη φάση και αυτή η συμπεριφορά είναι μια αντίδραση απέναντι και στον θάνατο.

Γιατί οι άνδρες μετά τα 50 «ψάχνουν» για σεξ με μικρότερες;

Ο έρωτας είναι η μόνη άμυνα που έχουμε απέναντι στον θάνατο. Για αυτό και ένας άντρας θέλει να προσποιηθεί τον νεαρό. Για αυτό χωρίζουν τις γυναίκες τους οι άνδρες και κοιτούν να βρουν καμιά πολύ νεότερη. «Ψυχικά δεν αλλάζουμε, όλοι νέοι είμαστε μέσα μας».

Το σώμα μας αλλάζει, καθώς και η μορφή μας. Οπότε με τη νεότερη γυναίκα, «αισθάνεσαι ότι ξαναζείς την εφηβεία σου. Για αυτό και παλιά οι έξυπνοι άντρες έπαιρναν μικρές γυναίκες, 10 με 12 χρόνια μικρότερές τους».

Από την άλλη, οι γυναίκες μετά τα 40 είναι νέες αλλά δεν είναι 18. Είναι καλύτερες σε αυτή την ηλικία, φτάνουν στην ωριμότητά τους. Αλλά ο άντρας δεν προτιμά τη μικρότερη επειδή είναι πιο φρέσκια.

Η γυναίκα των 40 δεν «μασάει»

Την προτιμά επειδή η γυναίκα των 18 με 20 ετών είναι πιο ρομαντική ακόμα, ερωτεύεται και μπορεί να ξαναζήσει μαζί της, του έρωτες της πρώτης νεανικής ηλικίας. Η γυναίκα των 40 δεν «μασάει». Δεν θα του πει ας πούμε, «βλαστάρι μου, είσαι ο καλύτερος, είσαι καταπληκτικός». Δε θα τον θαυμάσει όπως η μικρή.

Η νεότητα, πάντα μας πηγαίνει πίσω στη νιότη μας, στην αισιοδοξία, στο ότι η ζωή δεν τελειώνει. Όταν είσαι 20 νομίζεις ότι θα ζήσεις 2 και 3 χιλιάδες χρόνια. Η νεότητα είναι μια αποφυγή από το θάνατο.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έτσι μπορείς να πεις στον σύντροφό σου ότι δεν θες σεξ

Φοβάσαι να… δοκιμάσεις νέα πράγματα; Έτσι θα αποκτήσεις ερωτική αυτοπεποίθηση

Οι 6 πιο ντροπιαστικές καταστάσεις στο σεξ! Σου έχει συμβεί;

Στάσεις για να κάψεις θερμίδες στο σεξ!

Μπορούν όλες οι γυναίκες να κάνουν squirting την ώρα του σεξ;

Ποια είναι τα πιο ερωτικά σημεία που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα;

Σχετικά άρθρα