Μπρουσκέτες με κολοκυθάκια και ξινομυζήθρα!!

<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 κολοκύθια, κομμένα σε ψιλές ροδέλες (για ευκολία χρησιμοποιούμε το εργαλείο<a href="http://www.gastronomos.gr/simvoules/767/To-mantolino-tis-kouzinas?query=%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF&amp;c=21&amp;t=a" target="_blank">μαντολίνο</a>)</li>
<li>1 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού</li>
<li>1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο</li>
<li>50 ml ελαιόλαδο </li>
<li>150 γρ. ξινομυζήθρα</li>
<li>λίγος φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος, ή ξερός κοπανισμένος</li>
<li>4 λεπτές φέτες ψωμί της αρεσκείας μας</li>
<li>αλατοπίπερο</li>
</ul>
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> </strong></p>
<p><span>Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκύθια, το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο γκριλ ή σε τοστιέρα τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με την ξινομυζήθρα. Μοιράζουμε πάνω στο ψωμί το μείγμα με τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο, ή ξερό, κοπανισμένο, και σερβίρουμε. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ως ελαφρύ γεύμα ή ως ορεκτικό σε ένα γιορτινό κάλεσμα. Αν θέλουμε να τις συνοδεύουμε με κάτι, ετοιμάζουμε ένα απλό πιλάφι με ψιλοκομμένη ντομάτα ή μια ντοματοσαλάτα.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>Πηγή:gastronomos.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα