Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Καλά νέα – Σε πτώση το “κύμα” της εποχικής γρίπης
Καλά νέα - Σε πτώση το “κύμα” της εποχικής γρίπης thumbnail

Καλά νέα – Σε πτώση το “κύμα” της εποχικής γρίπης

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν την 7η εβδομάδα του 2016 (15–21 Φεβρουαρίου) οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή, καθώς ο καλός καιρός δεν ευνοεί τη μετάδοση του ιού.


Οι ειδικοί επισημαίνουν ωστόσο ότι παρά την πτωτική τάση που παρουσιάζει η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, παραμένει σε υψηλά επίπεδα και συνεπώς τα ατομικά μέτρα πρόληψης δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθούν ιδιαίτερα από τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.


Αύξηση των θανάτων


 


Από την αρχή της εποχικής γρίπης (εβδομάδα 40/2015) έως και τις 21 Φεβρουαρίου 2016 καταγράφηκαν 393 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 372 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 123 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 102 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 21 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.


Ωστόσο, από τις 21 μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου καταγράφηκε 1 επιπλέον σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, ενώ κατέληξαν επιπλέον 12 ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ.


virus.com.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X