Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Καυτερή Ντοματόσουπα!
Καυτερή Ντοματόσουπα! thumbnail

Καυτερή Ντοματόσουπα!



Υλικά



  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες

  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών (αν έχουμε) ή νερό

  • 1/2 κουτ. σούπας σάλτσα χαρίσα (από βάζο, στα σούπερ µάρκετ στα ράφια με τα εξωτικά προϊόντα και σε καταστήµατα με ασιατικά προϊόντα) ή 1 πιπερίτσα τσίλι ή λίγο μπούκοβο

  • ψιλοκομμένος βασιλικός φρέσκος ή ξερός, κοπανισμένος

  • αλάτι






Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10 λεπτά.


Αποσύρουμε από το φούρνο και πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με το ζωμό λαχανικών (ή το νερό), τη σάλτσα χαρίσα (ή το τσίλι ή το μπούκοβο) μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και το αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.



Πηγή:gastronomos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X