Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Ιστορίες αναγνωστών: Ο 20άρης που ερωτεύτηκε την παντρεμένη 40άρα
Ιστορίες αναγνωστών: Ο 20άρης που ερωτεύτηκε την παντρεμένη 40άρα thumbnail

Γιώργος, αναγνώστης του boro.gr

Ιστορίες αναγνωστών: Ο 20άρης που ερωτεύτηκε την παντρεμένη 40άρα

Αναγνώστης μας ρωτά: 


Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Γιάννης και είμαι 23 ετών. Είμαι ερωτευμένος με την γειτόνισσα μου, η οποία όμως είναι 40 ετών, παντρεμένη, με δύο παιδιά τα οποία όμως απουσιάζουν λόγω σπουδών. Μιλάω μαζί της αρκετές φόρες, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν με θέλει και αυτή όπως τη θέλω εγώ. Σαν χαρακτήρας είναι ήρεμος και χαρούμενος άνθρωπος και  ελάχιστες φορές την έχω δεί να θυμώνει και αυτό μαζί με την ομορφιά της με κάνει να την θέλω πio πολύ, το γεγονός όμως ότι είναι παντρεμένη με παιδιά με αποθαρρύνει να της εκφραστώ.  


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. 


Αγαπητέ αναγνώστη:

 

Είχατε στείλει και άλλο γράμμα μιλώντας με παρόμοια θέρμη για τη γυναίκα αυτή. Σας είχα προτείνει να σκεφτείτε αν αντέχετε το κόστος της επιλογής σας. Εξηγούμαι περεταίρω: Το να επιλέξετε δεν έχει να κάνει μόνο με το να της μιλήσετε αλλά και με το να κρατήσετε απόσταση. Κι αυτό έχει το κόστος του για σας. Είναι σαφές ότι νιώθετε ταυτόχρονα την ώθηση προς αυτήν αλλά πρέπει να γίνει εξίσου σαφές τί σας κρατά από το να της μιλήσετε ως τώρα. Το γεγονός πως θέτετε ως εμπόδιο την ιδιότητά της να είναι παντρεμένη εγείρει ένα ερώτημα: Τί είναι αυτό που σας κρατά; Ο φόβος του συζύγου ως φυσικού προσώπου και το πως μπορεί να αντιδράσει ή κάποια ηθική όσον αφορά στον σύζυγο εν γένει; Στη μεν πρώτη περίπτωση υπάρχει μόνο ο φόβος του άλλου ο οποίος είναι ή δεν είναι αντιμετωπίσιμος. Ενώ στη δεύτερη έχετε να αντιμετωπίσετε και τον εαυτό σας ως ηθικό κατήγορο (ενοχές ή απλά δεύτερες σκέψεις). Έχει σημασία να καταλάβετε τί σας κρατά από το να ομολογήσετε τον έρωτά σας στη γυναίκα αυτή γιατί με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να εξηγήσετε και νιώσετε σιγουριά για όποια επιλογή κάνετε, είτε να της μιλήσετε είτε όχι.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X