Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Είστε μόνοι και θέλετε να ερωτευτείτε; Διαβάστε αυτό
Είστε μόνοι και θέλετε να ερωτευτείτε; Διαβάστε αυτό  thumbnail

Είστε μόνοι και θέλετε να ερωτευτείτε; Διαβάστε αυτό

Που κοιτάζετε; Τι βλέπετε; Και πώς; Αυτές οι τρεις ερωτήσεις είναι ουσιαστικές για την ανεύρεση της αληθινής αγάπης. Αν δυσκολεύεστε να δείτε πολύ κοντά ή πολύ μακριά ή αν βλέπε­τε θολά όσα σας αφορούν, κινδυνεύετε να μη δείτε την αγάπη όταν εμφανιστεί μπροστά σας…


Κείμενο της συγγραφέψς και ψυχοθεραπεύτριας Iyanla Vanzant 


Αν δεν ξέρετε τι ή πού να κοι­τάξετε, πώς θ’ αναγνωρίσετε την αγάπη όταν παρουσιαστεί; Αν είναι ξεπερασμένη, χαραγμένη, ξεθωριασμένη ή τσακι­σμένη στις άκρες η εικόνα που έχετε γι’ αυτή, ίσως σας ξεφύγουν οι μικρολεπτομέρειες που απαιτούνται για να την αντιληφθείτε συνολικά. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ελέγχετε συνε­χώς την όρασή σας, την ερμηνεία και την αντίληψή σας για την αγάπη.


Εντοπίστε τι σας πληγώνει και τι δε σας ταιριάζει


Όταν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τι σας πληγώνει, ίσως στριμώχνετε ασυνείδητα τον εαυτό σας σε μια κατάσταση που δε σας ταιριάζει ή που ανήκει στο παρελθόν σας. Αν αδυνατείτε να διακρίνετε την πηγή της σύγχυσης, ίσως κοιτάζετε σε λάθος κατεύθυνση, ψάχνετε λάθος πράγματα ή με λάθος τρόπο.


Μάθετε να δίνετε όχι μόνο να περιμένετε από τους άλλους


Η αγάπη είναι μια μακρόχρονη διερ­γασία που οδηγεί στη μοιρασιά, την προσφορά, τη δημιουρ­γία και τη θεραπεία. Η αγάπη σάς ενεργοποιεί και σας εν­θαρρύνει να κάνετε περισσότερα, να γίνετε πιο φιλικοί, να υπερβείτε τον εαυτό σας, να φερθείτε πιο στοργικά και να προσφέρετε αγάπη σε περισσότερους ανθρώπους.


Είναι μεγάλη ευθύνη να αγαπάτε και να αγαπιέστε. Καλλιεργήστε τα θετικά συναισθήματα για τους άλλους ανθρώπους μέσα σας


Σημαίνει ότι πρέπει ν’ αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας όπως αυτούς που αγαπάτε, χωρίς προκαταλήψεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάζετε με φιλεύσπλαχνο και γεμάτο επιείκεια βλέμμα, με μάτια γεμάτα εμπιστοσύνη και ει­λικρίνεια, ευγενικά και καλοσυνάτα, μάτια που κοιτάζουν πά­ντα την ουσία και την ψυχή, πέρα από κάθε επιφανειακή συ­μπεριφορά. Ίσως δε θέλετε να το πράττετε πάντα. Θα υπάρ­ξουν στιγμές που δε θα ξέρετε πώς να ενεργήσετε. Το κλειδί είναι να επιβεβαιώνετε συχνά ότι η αγάπη είναι η δύναμη που καθοδηγεί τις πράξεις σας. Έτσι η αγάπη είναι πάντα πα­ρούσα, ανεξάρτητα από τι κάνετε ή πώς το κάνετε.


Εφόσον δεχτείτε αυτή την ευθύνη, συγχωρώντας τον εαυτό σας για ό,τι έπραξε, θα είναι εύκολο ν’ αγαπήσετε εκείνους που τυχόν σας επηρέασαν.


Όταν γίνει αυτό, θα μπορέσετε να περάσετε στο επόμενο στάδιο, την αποδοχή της ανιδιοτελούς αγάπης των άλλων.


Για πολλούς το να δώσουν είναι πιο εύκο­λο από το να πάρουν. Αποδοχή σημαίνει ότι αναγνωρίζετε πως ό,τι παίρνετε αντιστοιχεί σε ό,τι σας αξίζει. Όπως ανεβαίνει η στάθμη του νερού, έτσι ανυψώνεται και η αγάπη. Οι άλλοι θα σας προσφέρουν δώρα, ευκαιρίες, μέσα, το χρόνο και την ενεργητικότητά τους, ανάλογα με το πόσο αγαπάτε τον εαυτό σας και εκείνους. Αυτό μπορεί να μετατρέψει σε μεγάλη πρό­κληση την αποδοχή, επειδή πρέπει να πιστέψετε ότι αξίζετε ό­σα παίρνετε.


Είναι πολύ δύσκολο να πάρετε, όταν αντιμετωπίζετε με κα­χυποψία τα κίνητρα των άλλων.


Γι αυτό πρέπει να μάθετε να εμπιστεύεστε τόσο τον εαυτό σας όσο και τους άλλους. Η ε­μπιστοσύνη είναι το κυριότερο συστατικό της ανιδιοτελούς α­γάπης. Θα φέρεστε με καχυποψία, αν δεν έχετε εμπιστοσύνη. "Ίσως νιώθετε υποχρεωμένοι απέναντι στους άλλους. Κι από τη στιγμή που θα θεωρήσετε τον εαυτό σας υποχρεωμένο, θα εί­ναι δύσκολο -αν όχι αδύνατο- να φερθείτε με ειλικρίνεια. Εί­ναι δύσκολο να πείτε την αλήθεια σε όποιον φοβάστε ή σε αυ­τόν από τον οποίο εξαρτάστε. "Ίσως είναι δύσκολο -αν όχι α­δύνατο- να του εκφράσετε τα συναισθήματά σας, όταν πι­στεύετε ότι του οφείλετε κάτι για την αγάπη που σας προσφέ­ρει. Οι σκέψεις αυτές θα διαλυθούν, μόνο εφόσον συνειδητο­ποιήσετε ότι σας αγαπούν και πως σας αξίζει η αγάπη, σε ό­ποια μορφή κι αν σας δοθεί.


 


Aπόσπασμα από το βιβλίο Μαθαίνοντας την Αγάπη. Ευχαριστούμε τις Εκδόσεις Λιβάνη για την ευγενική παραχώρηση του υλικού 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X