Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Ιταλικη Frittata Toscana
Ιταλικη Frittata Toscana thumbnail

Ιταλικη Frittata Toscana

Υλικά


-10 αβγά
-3/4 φλιτζανιού γάλα
-1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
-3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
-100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
-1/4 φλιτζανιού πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
-1 κουτ. σούπας σταφίδες
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
-50 γρ. τυρί κατσικίσιο
-2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι


 


Eκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μία κουτ. σούπας ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, συνεχίζουμε με το σκόρδο και ροδίζουμε το προσούτο. Βάζουμε τη σταφίδα, το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και τις λιαστές ντομάτες, σοτάροντας μαζί για 2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σιγομαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Απλώνουμε την πιπεριά και ψήνουμε στον φούρνο για 8 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε


 


Πηγή:thecookbook.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X