Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΕΡΕΥΝΑ: Ο καλός γάμος σώζει την καρδιά
ΕΡΕΥΝΑ: Ο καλός γάμος σώζει την καρδιά  thumbnail

ΕΡΕΥΝΑ: Ο καλός γάμος σώζει την καρδιά

Μελετώντας 1.300 ζευγάρια σε μία περίοδο ετών, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως ένας κακός γάμος επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία της καρδιάς, καθώς όταν η σύζυγος είναι αγχωμένη εξαιτίας ενός κακού γάμου, η αρτηριακή πίεση του συζύγου της ανεβαίνει, σύμφωνα με τη μελέτη. Αν και οι δύο σύζυγοι πιστεύουν ότι ο γάμος τους είναι προβληματικός, τότε η πίεση του συζύγου ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.


Ωστόσο, στις γυναίκες τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς ναι μεν η πίεσή τους ανεβαίνει όταν θεωρούν πως έχουν έναν κακό γάμο, πέφτει όμως όταν ο άνδρας τους είναι περισσότερο αγχωμένος ή δυσαρεστημένος. Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, οι γυναίκες μπορούν να βρουν υποστήριξη από μεγαλύτερο δίκτυο φίλων και συγγενών, οπότε αν ο σύζυγός τους δεν είναι σε θέση να τους προσφέρει βοήθεια, στρέφονται αλλού.


Οι ερευνητές επιχείρησαν να διερευνήσουν τι γίνεται και με τους… μέτριους γάμους, όσους δηλαδή δεν είναι ούτε κακοί ούτε καλοί. Σε αυτές τις περιπτώσεις και οι δύο σύζυγοι παρουσίαζαν σταθερά υψηλή πίεση σε σχέση με όσους είχαν έναν ευτυχισμένο γάμο. ETHNOS

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X