Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Η διείσδυση του πέους: Όταν η γυναίκα έχει στενό κόλπο και χονδρό υμένα
Η διείσδυση του πέους: Όταν η γυναίκα έχει στενό κόλπο και χονδρό υμένα thumbnail

EΛΕΝΗ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ

Η διείσδυση του πέους: Όταν η γυναίκα έχει στενό κόλπο και χονδρό υμένα

Aναγνώστριά μας ρωτά: 


Εδώ και καιρό προσπαθούμε με τον σύντροφο μου να προχωρήσουμε όμως νιώθω λες και κάτι εμποδίζει την διείσδυση. Η γυναικολόγος μου είπε πως έχω στενό κόλπο και χοντρό παρθενικό υμένα. Δεν με βοήθησε αρκετά όμως με αυτά που μου είπε. Μου είπε απλά πως πρέπει να χαλαρώσω Έχει περάσει καιρός όμως και αρχίζω να φοβάμαι Μήπως έχω κάποιο πρόβλημα


Απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


 

Ο γυναικείος κόλπος είναι ένα όργανο που διατείνεται εύκολα για να υποδεχθεί το πέος αλλά και το μωρό που θα περάσει κατά τον τοκετό. Σε γενικές γραμμές η πιθανότητα "στενού κόλπου" είναι εξαιρετικά μικρή έως ανύπαρκτη, εκτός εάν η στένωση σχετίζεται με κάποια ανωμαλία κατασκευής του κόλπου. Το πρόβλημα που περιγράφετε παραπέμπει κυρίως σε δυσπαρεύνια ή κολεόσπασμο. Αυτά είναι άλλωστε και τα συνηθισμένα αίτια στην καθημερινή πράξη. Τα αίτια αυτά σχετίζονται κυρίως με την ψυχολογία της γυναίκας και τις απόψεις της γύρω από την σεξουαλικότητα. Ακριβής διάγνωση και πρόταση για θεραπεία μπορεί να γίνει από γυναικολόγο-σεξολόγο.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X