Αρχική / Ψυχολογία / Κατάθλιψη / Δεν έχω διάθεση, θέλω συνέχεια να κοιμάμαι: Μήπως έχω κατάθλιψη;
Δεν έχω διάθεση, θέλω συνέχεια να κοιμάμαι: Μήπως έχω κατάθλιψη;  thumbnail

ΣΟΦΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ

Δεν έχω διάθεση, θέλω συνέχεια να κοιμάμαι: Μήπως έχω κατάθλιψη;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Τις τελευταίες βδομάδες έχω πεσμένη διάθεση και όλα νομίζω έχουν ξεκινήσει από προβλήματα και πίεση στη δουλειά αλλά και στα οικονομικά. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι θέλω να κοιμάμαι συνέχεια ειδικά τα Σαββατοκύριακα ακόμα και αν δε νιώθω κούραση σωματική δε βρίσκω τη διάθεση να σηκωθώ από το κρεβάτι και τίποτα δε μου δίνει χαρά και κίνητρο να βγω έξω. Αυτό συμβαίνει εδώ και δυο τρεις βδομάδες μπορεί να είναι σημάδι κατάθλιψης τι λέτε θα πρέπει να επισκεφτώ κάποιον ειδικό; Σας ευχαριστώ θα περιμένω μια απάντησή σας. 


Στο ερώτημά σας απανατά η Μάντω Γ. Καραμπέρη , Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπέυτρια CBT

Η εποχή που διάνυουμε εμπεριέχει άγχος επιβιώσης που μπορεί να προκαλέσει συναισθηματική- επαγγελματική εξουθένωση (burn out). Το φορτίο της δουλειάς μας κάποιες φορές μπορεί να βλάψει την ποιότητα της ζωή μας!


Αρχικά μια προσπάθεια επικοινωνίας με φίλους χωρίς να γίνεται αναφορά στα οικονομικά ή επαγγελματικά προβλήματα της καθημερινότητας ενδεχομένως μπορεί να βοηθήσει. Η απομόνωση συνήθως επιδεινώνει τη διάθεση και μας κάνει να «βλέπουμε»  τις καταστάσεις ως βουνό!


Η συζήτηση με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας θα βοηθούμε στη λήψη εξατομικευμένης βοήθειας.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X