Κρίσιμη είναι η αυριανή μέρα και για τα δύο μέτωπα που δοκιμάζουν τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Η χώρα έγινε μια φορά πειραματόζωο το 2010, με τα προγράμματα "διάσωσης", όπως έχουν παραδεχθεί κορυφαίοι πρωταγωνιστές της διαχείρισης της ευρωκρίσης και δεν αντέχει να γίνει και δεύτερη, το 2016 με το σύρσιμο της αξιολόγησης, επειδή οι εταίροι διαφωνούν μεταξύ τους. Επιπλέον δεν θα αντέξει να σηκώσει το βάρος όλων των προσφύγων που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη, επειδή πολλοί εταίροι δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τους κοινούς κανόνες της Ε.Ε. στη διαχείριση του προσφυγικού.Πολλά θα κριθούν αύριο, από το πόσο θα πιέσει η Κομισιόν και η συμμαχία των προθύμων τις μη αλληλέγγυες χώρες "να κάνουν τα μαθήματά τους" στη σύνοδο κορυφής, αλλά και από το ποιος είναι ο συμβιβασμός που λέγεται ότι βρέθηκε μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων για τους όρους της αξιολόγησης κι αν θα αποκαλυφθεί στο Eurogroup. Θεωρητικά οι εκκρεμότητες με το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας φαίνεται να ξεπερνιούνται, αλλά οι εξωφρενικοί υπολογισμοί του ΔΝΤ για το ύψος του δημοσιονομικού κενού δεν έχουν αποσυρθεί από το τραπέζι.


- Με "εθνική γραμμή" η Αθήνα στην αυριανή σύνοδο κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό, με στόχο να μη γίνει "αποθήκη ψυχών"


- Στο Eurogroup της Δευτέρας κρίνεται η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατό


 

 


Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"


http://www.readpoint.com/avgi.aspx