Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τοξικές ερωτικές σχέσεις: Τα επικίνδυνα σημάδια για μια γυναίκα
Τοξικές ερωτικές σχέσεις: Τα επικίνδυνα σημάδια για μια γυναίκα  thumbnail

Kατερίνα, αναγνώστρια του boro.gr

Τοξικές ερωτικές σχέσεις: Τα επικίνδυνα σημάδια για μια γυναίκα

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Έχω εδώ 2 περίπου χρόνια σχέση με έναν άνδρα ο οποίος πιστεύω πως δεν μου ταιριάζει αλλά παραμένω για να καλύψω προσωπικές ανασφάλειες μοναξιά Όταν του αναφέρω τα θέματα συμπεριφορές που με ενοχλούν αντιδρά και δεν δέχεται ποτέ να ακούσει για χωρισμό Υπάρχουν φορές που μου ασκεί σωματική βία και πολύ συχνά ψυχολογική Προσπαθώ να βρω έναν άλλον άνθρωπο και να ξεμπλέξω από αυτόν αλλά είναι δύσκολο Γνωρίζει το όνομά μου τις κινήσεις μου τη ζωή μου και γενικά τον φοβάμαι Σε φίλες δεν γίνεται να μιλήσω και δεν γνωρίζω τι πρέπει να κάνω Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας


Απαντά  η ψυχολόγος Πουλίδη Παυλίνα Αγαπητή αναγνώστρια


Από την σύντομη περιγραφή σας αντιλαμβάνομαι την δύσκολη κατάσταση που βιώνετε μέσα σε αυτή την σχέση. Θεωρώ πολύ σημαντικό το κομμάτι της αυτογνωσίας που κατέχετε και ίσως θα ήταν και μια καλή αρχή για να ξεκινήσετε να δουλεύεται με τις προσωπικές σας ανασφάλειες. Αντιλαμβάνομαι ότι ο σύντροφος σας, σας προκαλεί συναισθήματα φόβου μέσω τις ψυχολογικής και σωματικής βίας που σας ασκεί και σας έχει εντάξει στο ρόλο του «θύματος». Είναι πολύ συχνό φαινόμενο τα άτομα που ασκούν σωματική βία να προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να επιβληθούν και να τρομοκρατήσουν μέσα στην σχέση τους. Όσο εκείνος σας φέρεται έτσι τόσο περισσότερο αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας που βιώνετε με αποτέλεσμα να παραμένετε σε μια κατάσταση που όπως λέτε σας φοβίζει. Πολλές φορές δεν είναι τα πράγματα που ταράζουν τους ανθρώπους αλλά οι ιδέες που έχουν για αυτά. Αυτό πιστεύω συμβαίνει και στην περίπτωση φοβάστε την μοναξιά όπως λέτε πριν την βιώσετε. Αν νιώθετε την ανάγκη να εκφράσετε τα συναισθήματα σας και τα βιώματα σας μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα ειδικό έτσι ώστε να σας βοηθήσει να βάλετε σε μια τάξη τις σκέψεις σας και να ανακαλύψετε την λύση που βρίσκετε μέσα σας. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X