Καλαμάρι ψητό, βουτηγμένο σε φάβα με θρυματισμένο φιστίκι Αιγίνης!

<h3 class="ingredients-header">ΥΛΙΚΑ</h3>
<div class="recipe_ingredients">
<p>·      <span>1 κιλό καλαμάρια μεσαίου μεγέθους</span></p>
<p>·      <span>300γρ. φάβα</span></p>
<p>·      <span>1 κρεμμύδι</span></p>
<p><span>·<span>      </span></span>2 κ.σ φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο</p>
<p><span>·<span>      </span></span>χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι</p>
<p><span>·<span>      </span></span>1 κ.σ λευκό ξίδι βαλσάμικο</p>
<p><span>·<span>      </span></span>1 κ.σ θυμάρι φρέσκο</p>
<p><span>·<span>      </span></span>1 φύλλο δάφνης</p>
<p><span>·<span>      </span></span>2 <a class="f-link" href="https://www.maggicooking.gr/proion-maggi/maggi-nostimia" rel="nofollow" target="_blank">κύβοι λαχανικών </a><span><span><a class="f-link" href="https://www.maggicooking.gr/proion-maggi/maggi-nostimia" rel="nofollow" target="_blank">MAGGI</a></span></span></p>
<p>·      <span>1 κ.γλ πιπέρι μαύρο σε κόκκους</span></p>
<p>·      α<span>λάτι</span></p>
<p><span>·<span>      ε</span></span>λαιόλαδο</p>
<p> </p>
<h3>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h3>
<div class="recipe_execution"><ol>
<li>
<p>Καθαρίστε προσεκτικά τα καλαμάρια εσωτερικά και εξωτερικά καθαρίζοντας το δέρμα. </p>
</li>
<li>
<p>Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 κ.σ ελαιόλαδο, προσθέστε τη φάβα ενώ πρώτα την έχετε πλύνει καλά και ρίξτε 1,5 λίτρο νερό, το φύλο δάφνης, το πιπέρι και τους δυο <a class="f-link" href="https://www.maggicooking.gr/proion-maggi/maggi-nostimia" rel="nofollow" target="_blank">κύβους λαχανικών </a><span><span><a class="f-link" href="https://www.maggicooking.gr/proion-maggi/maggi-nostimia" rel="nofollow" target="_blank">MAGGI</a></span></span>. </p>
</li>
<li>
<p>Αφήστε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέστε νερό.</p>
</li>
<li>
<p>Τέλος, μεταφέρετε στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι η φάβα να γίνει κρέμα, προσθέστε το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και 5 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. </p>
</li>
<li>
<p>Χτυπήστε για ακόμη μια φορά και αφήστε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (για να μην δημιουργηθεί πέτσα).</p>
</li>
<li>
<p>Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε ολόκληρα τα καλαμάρια με 2 κ.σ  για 2 λεπτά, μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για άλλα 5 λεπτά. Προσοχή μην παραψήσετε τα καλαμάρια θα γίνουν πολύ σκληρά. </p>
</li>
<li>
<p>Σερβίρετε με τη φάβα και ψιλοκομμένο το φιστίκι Αιγίνης. </p>
</li>
</ol></div>
</div>
<p> </p>
<p>maggicooking.gr</p>

Σχετικά άρθρα