Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πώς είναι τα σύνορα στις άλλες χώρες- Εικόνες
Πώς είναι τα σύνορα στις άλλες χώρες- Εικόνες  thumbnail

Πώς είναι τα σύνορα στις άλλες χώρες- Εικόνες

Τη στιγμή που σύνορα κλείνουν και άνθρωποι στοιβάζονται σε ουδέτερες ζώνες, κάποιος έρχεται να μας υπενθυμίσει πως τα σύνορα είναι απλά μια ιδέα, που οι άνθρωποι εφηύραν.


Ο Βαλέριο Βιντσένζο, φωτογράφος με έδρα την Ολλανδία, δημιούργησε ένα έργο ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα, εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.


Τα «Σύνορα της Ειρήνης» έρχονται να δώσουν απαντήσεις σε εκείνους που σηκώνουν συρματοπλέγματα, κλείνοντας τα σύνορά τους, δείχνοντας πως ορισμένες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου τις χωρίζουν απλά λίμνες, ξύλινοι διάδρομοι, γραμμές στον δρόμο. Τις χωρίζει η φύση και η ιδέα των συνόρων.


«Με τη βοήθεια ενός GPS και λεπτομερών χαρτών, έκανα πολλά ταξίδια κατά μήκος αυτών των ''διαγραμμένων'' ορίων, με την πρόθεση να συλλάβω την ουσία αυτών των -τώρα- ειρηνικών διαβάσεων», λέει στο σημείωμά του ο φωτογράφος.


«Ακόμα και αν το ένα σημείο βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από το άλλο, όλες οι εικόνες βρίσκονται απομακρυσμένες από το στερεότυπο της έννοιας των συνόρων. Τι είναι άλλωστε τα σύνορα;», προσθέτει.        

 

          

Πηγή: inews.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X