Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Για πρώτη φορά στα χρονικά εκδιώχθηκε ευρωβουλευτής και ήταν της Χρυσής Αυγής
Για πρώτη φορά στα χρονικά εκδιώχθηκε ευρωβουλευτής και ήταν της Χρυσής Αυγής  thumbnail

Για πρώτη φορά στα χρονικά εκδιώχθηκε ευρωβουλευτής και ήταν της Χρυσής Αυγής

Μετά από ένα ρατσιστικό παραλήρημα, ο Ελευθέριος Συνοδινός έγινε ο πρώτος ευρωβουλευτής στα χρονικά που εκδιώχθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο.


Είχε προηγηθεί παρέμβαση του ευρωβουλευτή για το προσφυγικό, κατά την οποία ανέφερε ότι «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες, οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».


Εξηγώντας την απόφασή του ο κ. Σούλτς είπε ότι σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» πρόσθεσε.


«Γι' αυτό με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε σε συνδιασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός» εξήγησε.


Στις διαμαρτυρίες που εκφράσθηκαν από συναδέλφους του Ε. Συναδινού, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «όταν λαμβάνονται αμελητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση» και κάλεσε τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει.


hotdoc

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X