Αρχική / More / Celebrity news / Οι επώνυμοι που ντύθηκαν πρόσφυγες για να βοηθήσουν
Οι επώνυμοι που ντύθηκαν πρόσφυγες για να βοηθήσουν thumbnail

Οι επώνυμοι που ντύθηκαν πρόσφυγες για να βοηθήσουν

Εννέα διάσημοι Έλληνες σε μία διαφορετική φωτογράφιση στο Down Town – Δηλώνουν: "Είμαστε όλοι πρόσφυγες"


Η Σία Κοσιώνη, η Κατερίνα Παπουτσάκη,  ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Νίκος Μουτσινάς, ο Κρατερός Κατσούλης, η Κατερίνα Καραβάτου, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Δήμητρης Αλεξάνδρου κα ο Ιβάν Σβιτάιλοποζάρουν στο εβδομαδίαιο περιοδικό Down Town, ως πρόσφυγες.

Φορώντας σωσίβιαενώνουν τις φωνές τους με τους χιλιάδες πρόσφυγες που συρρέουν στη χώρα μας και δηλώνουν: "Θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι πρόσφυγες"
.Σία Κοσιώνη: " O Θεός έριξε μία ζαριά κι έτυχε και εγώ να γεννηθώ στην Ελλάδα το 1980. Θα μπορούσα να είχα γεννηθεί στη Συρία, να με λέγανε Αΐσα. να είχα δύο μικρά παιδιά και σήμερα να ήμουν και εγώ ένας αριθμός στα ατελείωτα καραβάνια προσφύγων στην Ειδομένη. Θα μπορούσα πάλι να είχα γεννηθεί εδώ, στη χώρα μας, το 1935, όπως δεκάδες συγγενείς μου που μπροστά στη τώχεια και τους πολέμους μάζεψαν το βιος τους και σκορπίστηκαν στην Αμερική και την Αυστραλία. 'Ασε που δεν ξέρω καν πώς μπορεί να τα φέρει η ζωή αύριο, σε πέντε ή δέκα χρόνια, σε μία Ελλάδα που συνεχώς σχοινοβατεί, αλλά και σε μία Ευρώπη που φλερτάρει ξανά με το σκοτάδι, το οποίο την κατέστρεψε δύο φορές στη σύγχρονη Ιστορία. Στηρίζω την καμπάνια Είμαι Κι Εγώ Πρόσφυγας, γιατί θα μπορούσα να είμαι κι εγώ πρόσφυγας, σήμερα ή άλλοτε. Κι απλώς έτυχε να μην είμαι!".


Τάνια Τσανακλίδου: "Μετανάστης του παπππού μου, ο παππούς. Ο παππούς μου μετανάστης και αυτός. Τη δεκαετία του '50 επιζήσαμε επειδή οι γονείς μας μετανάστευσαν. Τα αδέρφια μου μετανάστευσαν και αυτά. Και αν στην Ελλάδα επικρατήσει ο ρατσισμός, με βλέπω να μεταναστεύω και εγώ. Τελικά, η Ευρώπη καταπατά τις βασικές αρχές στις οποίες στήριξε τον πολιτισμό της. Κανένα σχολείο!"


Βαγγέλης Γερμανός: "Ελάχιστη φαντασία χρειάζεται για να μπούμε στην θέση των συνανθρώπων μας που θαλασσοπνίγονται προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον πόλεμο!"


Ιβάν Σβιτάιλο: "Η ανθρωπότητα βιώνει μία βαριά κρίση συνείδησης και αυτογνωσίας. Ο άνθρωπος έχει χάσει την ταυτότητά του, τον προσανατολισμό του."


Νίκος Μουτσινάς: "Η αλήθεια είναι μία…Όταν ένας συνάνθρωπος μας βρίσκεται σε ανάγκη οφείλουμε να τον βοηθήσουμε!"

Κατερίνα Παπουτσάκη: "Ενώνω την φωνή μου με την φωνή απελπισίας εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών για αλληλεγγύη, για να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι καταστροφικές πολιτικές"

Δημήτρης Αλεξάνδρου: "Ένας μόνο άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει όλο τον κόσμο, μπορεί όμως να αλλάξει τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου"


Κατερίνα Καραβάτου – Κρατερός Κατσούλης: "Όλοι θα μπορούσαμε να έχουμε υπάρξει στην θέση του! Είναι θέμα εποχής, τύχης, ατυχίας και γεωγραφικής προσέγγισης. Η στάση μας όμως είναι θέμα αρχών και παιδείας."

                                                Η Σία Κοσιώνη και ο Βαγγέλης Γερμανός
                                         Η Τάνια Τσανακλίδου


                 


                      Ο Κρατερός Κατσούλης, η Κατερίνα Καραβάτου και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου


           


                       Ο Νίκος Μουτσινάς, η Κατερίνα Παπουτσάκη και ο Ιβάν Σβιτάιλο


 


Πηγή: Πρώτο Θέμα

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X