Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Πότε και γιατί χανόμαστε με τους φίλους μας
Πότε και γιατί χανόμαστε με τους φίλους μας  thumbnail

Aργυρώ, αναγνώστρια του boro.gr

Πότε και γιατί χανόμαστε με τους φίλους μας

Γεια σας Είμαι φοιτήτρια.Πέρυσι δημιουργήσαμε μια παρέα και τα πηγαίναμε πολύ καλά. Μιλούσαμε συνεχώς κάθε μέρα και βγαίναμε αρκετά. Φέτος είχα κάποιες υποχρεώσεις για ένα διάστημα που με ανάγκαζαν συχνά να αρνούμαι προσκλήσεις τουςγια μέρη που σημειωτέον δεν λάμβαναν ποτέ υπόψη τη γνώμη μου. Τους εξήγησα και ζήτησα κατανόηση. Με το που χαλάρωσα αυτές σταμάτησαν κάθε επικοινωνία. Και γενικά παρατηρούσα μια δυσαρέσκεια


Όπως ήταν λογικό ένιωθα ανεπιθύμητη με αποτέλεσμα να αραιώσω τις εμφανίσεις μου. Παρόλα αυτά συνέχισα να δείχνω ενδιαφέρον αν και η πλειοψηφία τους φαίνονταν σαν τείχος απέναντί μου. Θα συναντηθούμε όπως αποφασίσαμε για να μιλήσουμε μιας και έχει δημιουργηθεί απόσταση ανάμεσά μας και όπως ειπώθηκε κατά την απουσία μου έδεσαν περισσότερο μεταξύ τους. Θέλω η κατάσταση να ξεκαθαρίσει όποια και αν είναι αυτή παρά να προσπαθώ μόνο εγώ Απλά δεν ξέρω ποια θα ήθελα να ήταν αυτή Θα ήθελα να μάθω πώς το βλέπετε εσείς ως τρίτος αντικειμενικά αλλά και ως ειδικός και τι με συμβουλεύετε. Σας ευχαριστώ


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Πάνος Μυλωνάς 


Εδω και καιρό, όπως γράφετε δεν νιώθετε μέρος της παρέας σας, αναφέρετε προβλήματα στην επικοινωνία και έχετε παράπονα οτι δεν υπολογίζουν τις προτιμήσεις σας. Διαβάζοντας το ερώτημα σας μου έκανε εντύπωση ο διαχωρισμός, εγώ και αυτοί. Ειμαι περίεργος πώς εξελίχθηκε η σχέση με τις φίλες σας σε αυτό το σημείο που να μη διαχωρίζετε ανάμεσα τους και να τις κατηγοριοποιείτε σαν να ειναι ενα άτομο. Ίσως και αυτό ειναι μέρος του προβλήματος  Αναρωτιέμαι επίσης αν αυτή η κατάσταση προέκυψε από παρεξήγηση. Ίσως οι φίλες σας αισθανόντουσαν τη δυσαρέσκεια σας όταν για παράδειγμα δεν σας υπολόγιζαν στην επιλογή μέρους για έξοδο αλλά νόμιζαν ότι δεν τις ακολουθούσατε γιατι δεν επιθυμούσατε να είστε μαζί τους και όχι επειδή δεν σας άρεσε το μέρος που επέλεξαν να βγείτε. Εσείς στη συνέχεια νιώσατε ανεπιθύμητη και σταματήσατε να επικοινωνείτε μαζί τους όπως πρώτα, επιβεβαιώνοντας  με αυτό το τρόπο αυτό που ίσως είχαν σκεφτεί.   Όταν τα πράγματα αλλάζουν στις  σχέσεις συνήθως όλα τα μέλη έχουν σε κάποιο βαθμό ευθύνη.  


Σημασία όμως τώρα δεν έχει ποιός φταίει αλλά τι επιθυμείτε έσεις. Θέλετε να αλλάξει αυτή η κατάσταση και ειναι θετικό που θα συναντηθείτε με τις φίλες σας για να βρεθεί μια άκρη. Να είστε έτοιμη να αναγνωρίσετε και τη δική σας ευθύνη στη κατάσταση με τις φίλες σας. Η ειλικρινής επικοινωνία θα βοηθήσει αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε ποιά είναι η δική σας επιθυμία για τη σχέση σας. Αν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα θα είστε ευχαριστημένη σαν μέλος της παρέας ή θα ήσασταν πιο χαρούμενη με κάποια άλλη παρέα; Να θυμάστε, ό,τι και να θέλετε ειναι θεμιτό, αν δεν είστε ικανοποιημένη με τη παρέα σας, έχετε την επιλογή της αποχώρησης.


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X