Αρχική / More / Εργασιακά / Αναγνώστριά μας ρωτά. Μπορώ να πάρω σύνταξη;
Αναγνώστριά μας ρωτά. Μπορώ να πάρω σύνταξη;  thumbnail

Αναγνώστριά μας ρωτά. Μπορώ να πάρω σύνταξη;

Μια αναγνώστριά μας η Άννα ρωτά:

Καλησπέρα! Κύριε Μπούρλο βοηθήστε με! Είμαι 49 χρονών και είμαι ασφαλισμένη από το 1983, περίπου 8.5 χρόνια (στον ιδιωτικό τομέα). Βρίσκομαι από το 1996 μέχρι και σήμερα στο Δημόσιο (αορίστου χρόνου με ασφάλεια ΙΚΑ ). Η κόρη μου είναι 13 χρονών και έχω και τον σύζυγο μου με αναπηρία 100% μπορώ να φύγω με σύνταξη;

Σας ευχαριστώ πολύ! Άννα Αργυριάδη. 

Με τις σαρωτικές αλλαγές στον ασφαλιστικό τομέα και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί μέσα στην αβεβαιότητα της οικονομικής κρίσης, οι απορίες και η αγωνία για το μέλλον και το συνταξιοδοτικό ενδεχόμενο αυξάνονται. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ειδικό μας- όπως το επιθυμούσατε, άλλωστε-κύριο Δημήτρη Μπούρλο, δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω και ειδικό σε θέματα ασφάλισης.

Καλησπέρα και από μένα!

Εφόσον έχετε ασφάλιση στο Ι.Κ.Α. μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε είτε ως σύζυγος αναπήρου, με δεδομένο ότι συμπληρώνετε 25 έτη πραγματικής ασφάλισης (7.500 ημέρες ασφάλισης-ένσημα) είτε ως μητέρα ανηλίκου στα 50, με μειωμένη σύνταξη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν επιλέξετε την α΄ λύση, να φροντίσετε πριν διακόψετε την εργασιακή σχέση να έχει εξετασθεί ο σύζυγος από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, ώστε να είστε σίγουρη για το ποσοστό αναπηρίας.

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X