Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Χταποδάκι τηγανιτό με μέλι: Μια υπέροχη συνταγή από τη Λήμνο!
Χταποδάκι τηγανιτό με μέλι: Μια υπέροχη συνταγή από τη Λήμνο! thumbnail

Χταποδάκι τηγανιτό με μέλι: Μια υπέροχη συνταγή από τη Λήμνο!



Τι χρειαζόμαστε:




  • 1 χταπόδι του κιλού

  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι

  • 1 μικρό πιάτο με αλεύρι

  • 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο

  • 2-3 κουταλιές μέλι

  • 1 ποτηράκι γλυκό κρασί

  • αλάτι, πιπέρι



Πώς το κάνουμε:



  1. Βάζουμε το καθαρισμένο χταπόδι σε ένα κατσαρολάκι.

  2. Ρίχνουμε νερό μέχρι να το σκεπάσουμε, ρίχνουμε το ξύδι και σιγοβράζουμε για μία ώρα.

  3. Αφού βράσει κόβουμε τα πλοκάμια.

  4. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να κάψει.

  5. Αλευρώνουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

  6. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω σε κάθε κομμάτι το μέλι.

  7. Ανακατεύουμε το χταπόδι ώστε να πάει παντού το μέλι για ένα λεπτό.

  8. Σβήνουμε με το γλυκό κρασί και ανακατεύουμε για ένα λεπτο μέχρι το χταπόδι να γυαλίσει.

  9. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και σερβίρουμε σε πιατέλα.



 


Λίγα μυστικά ακόμα


Ένας υπέροχος μεζές από τη Λήμνο. Για το σβήσιμο προτιμήστε αν βρείτε, το γλυκό μοσχάτο Λήμνου, αλλιώς μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κρασί.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X