Παραδοσιακά Σκαλτσούνια!!

<h3>Υλικά:</h3>
<div class="rr_ingredients"><span>Για τη ζύμη:</span>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">50 ml ελαιόλαδο</li>
<li class="rr_method_list">1 κουταλιά ξύδι</li>
<li class="rr_method_list">1 κουταλιά ούζο</li>
<li class="rr_method_list">χυμο 1 πορτοκαλιού</li>
<li class="rr_method_list">1 κουταλάκι σόδα</li>
<li class="rr_method_list">1 κουταλάκι ζάχαρη</li>
<li class="rr_method_list">1/2 κουταλάκι αλάτι</li>
<li class="rr_method_list">αλεύρι όσο σηκώσει (περίπου 260 γρ.)</li>
</ul>
<span>Για τη γέμιση:</span>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">60 γρ. μέλι</li>
<li class="rr_method_list">80 γρ. μαρμελάδα</li>
<li class="rr_method_list">60 γρ. κοπανισμένο καρύδι</li>
<li class="rr_method_list">40 γρ. σταφίδες</li>
<li class="rr_method_list">το ξύσμα του πορτοκαλιού</li>
<li class="rr_method_list">1/2 κουταλάκι κανέλα</li>
<li class="rr_method_list">λίγη σκόνη γαρύφαλο</li>
</ul>
<span>Για τη διακόσμηση:</span>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">ανθόνερο</li>
<li class="rr_method_list">άχνη ζάχαρη</li>
<li class="rr_method_list"></li>
</ul>
<h3>Εκτέλεση:</h3>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>1)</strong> Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης και προσθέτουμε τη σόδα η οποία θα αφρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή σχετικά ζύμη.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>2)</strong> Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζουμε εμείς τη γέμιση μας που ουσιαστικά δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, απλώς ανακατεψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ σκεύος.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>3)</strong> Κόβουμε ένα κομμάτι απο τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλο με τον πλάστη. Κόβουμε με ένα κουπ πατ ή ενα μπολάκι δισκάκια 9-10 εκατοστών.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>4)</strong> Βάζουμε ενα κουταλάκι γέμισης σε κάθε δισκάκι και τα κλείνουμε μισοφέγγαρο. Για να κλείσουν καλύτερα βρέχουμε με το δάχτυλο μας τις άκρες.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>5)</strong> Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>6)</strong> Τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 170 βαθμούς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>7)</strong> Τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ωστε να καλυφθούν τελείως.</div>
<div class="rr_im_steptext"> </div>
</div>
<div class="rr_im_steptext"> </div>
<div class="rr_im_steptext">sintagespareas.gr</div>
</div>

Σχετικά άρθρα