Ψεύτικα κεφτεδάκια με φακές!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>2 φλ.</strong> <span>φακές ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ</span></span></li>
<li><span><strong>4½ φλ.</strong> <span>νερό</span></span></li>
<li><span><strong>1½ φλ.</strong> <span>πλιγούρι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ.</strong> <span>μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>1 πρέζα</strong> <span>αποξηραμένο δυόσμο</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></span></li>
<li><span><strong>3 κ.σ.</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
</ul>
</ul>
<div> </div>
<div class="clear">
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div class="time"><strong><br /></strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Σε κατσαρόλα βράζουμε τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τότε ρίχνουμε το πλιγούρι. Όταν η κατσαρόλα δεν έχει πια άλλα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό και δυόσμο.<br />Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Το ρίχνουμε στις φακές. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.<br />Πλάθουμε τότε κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια. Τα αραδειάζουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε με ντιπ ταχινιού με ντιπ γιαουρτιού ή με ντιπ ντομάτας</span></div>
</div>
<p> </p>
<p>argiro.gr</p>

Σχετικά άρθρα