Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γυναίκες ρίσκαραν τη ζωή τους για να βιντεοσκοπήσουν τη ζωή στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους
Γυναίκες ρίσκαραν τη ζωή τους για να βιντεοσκοπήσουν τη ζωή στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους thumbnail

Γυναίκες ρίσκαραν τη ζωή τους για να βιντεοσκοπήσουν τη ζωή στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους

Δύο γυναίκες από τη Συρία έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βγάλουν στη δημοσιότητα εικόνες από τη ζωή στη Ράκκα, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.


Φορώντας κρυφές κάμερες οι γυναίκες εισήλθαν στο χαλιφάτο και τράβηξαν εικόνες από την καθημερινότητα των κατοίκων. Όπως αναφέρουν τα διεθνή δίκτυα, η αποστολή τους ήταν ιδιαίτερη επικίνδυνη, καθώς, εάν αντιλαμβανόταν κάποιος τζιχαντιστής ότι βιντεοσκοπούσαν την πόλη, τότε θα θανατώνονταν δια λιθοβολισμού ή με κάποια άλλη βασανιστική μέθοδο.


Όπως αποκαλύπτεται στο βίντεο, οι γυναίκες στη Ράκκα απαγορεύεται να κυκλοφορούν μόνες στον δρόμο, ενώ είναι αναγκασμένες να καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπό τους και να καλύπτουν ακόμα και τις παλάμες τους. Τα σχολεία θηλέων έχουν κλείσει και ακόμα και τα μοντέλα που βρίσκονται στις συσκευασίες των γυναικείων προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ καλύπτονται με μαρκαδόρους. Ακόμα, κάθε χριστιανικό σύμβολο στην πόλη έχει εξαφανιστεί. huffpost.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X